2020-08-12 16:15

Cine e PAVEL NĂSTASE, propus ca Ministru al Educației

 |  19:57
Cine e PAVEL NĂSTASE, propus ca Ministru al Educației

Profesorul universitar doctor Pavel Năstase s-a născut la 6 decembrie 1951. În perioada februarie 2012 — februarie 2016 a fost rector al ASE, iar în ianuarie 2016, Pavel Năstase a fost ales președinte al Senatului Universitar al ASE pentru mandatul 2016-2020.

A absolvit Facultatea de Calcul Economic și Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE, 1975), devenind doctor în științe, specializarea Calcul economic și cibernetică economică (1986) tot la ASE. În 1989 a mai absolvit Facultatea de Matematică la Universitatea din București (1989). A efectuat mai multe cursuri și specializări: curs de management internațional la Universitatea de Științe Sociale Toulouse, Franța (1992); perfecționare în domeniul sistemelor expert pentru Contabilitate, Managementul cunoștințelor, Tehnologia aplicațiilor Web, Tehnologia Bazelor de Date, E-learning, Managementul electronic al documentelor la Universitatea Dauphine (Franța), Universitatea din Orléans (Franța), Universitatea din Geneva (Elveția), Universitatea din Reading (Anglia), Universitatea din Amsterdam (Olanda), Universitatea Columbia (SUA), Universitatea Sapientza (Roma I) (începând cu 1997), potrivit CV-ului de pe site-ul ASE.

A desfășurat activitate academică fiind: asistent (1980-1991), lector (1991-1993), conferențiar (1993-1996), profesor universitar (1996-prezent) la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, ASE. Din 1997 este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate, specializarea Informatică de Gestiune, iar din 2005 este coordonator a două programe de masterat internaționale. A fost prodecan (1996-2000), decan (2000-2008) al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, ASE, prorector responsabil cu Tehnologia Informației și Comunicării al ASE (2008—2012).

A lucrat ca analist programator la Centrul de Prelucrare Automată a Datelor și Consultanță (CPADC) din cadrul CEPECA (1975-1980).

În domeniul managementului evaluării calității învățământului superior a deținut funcția de președinte al comisiei de științe economice 2 din cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) (2006-2009), iar în 2010 a devenit director al Departamentului de Acreditare din cadrul ARACIS.

Este membru și are funcții în mai multe asociații internaționale de management educațional și științific.

A publicat peste 60 de articole/studii în reviste de specialitate și peste 28 de cărți și cursuri universitare.

Este expert contabil CECCAR (Corpului Experților Contabili și al Contabililor Autorizați din Romania), auditor financiar CAFR (Camera Auditorilor Financiari din România), membru al asociației profesionale ISACA (Information Systems Audit and Control Association), membru și vicepreședinte al asociației academice și profesionale IAAER (International Association for Accounting Education and Research), membru al AFER (Asociației Facultăților de Economie din România), expert evaluator ENQA (European Association for Quality Assurance in Higher Education).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-03

In legatura cu acest articol...

BIOGRAFIE: ANA BIRCHALL, propusă ca Ministru delegat pentru Afaceri Europene

Cine e SEVIL SHHAIDEH, nume controversat pentru funcția de vicepremier și pentru Ministerul Dezvoltării

BIOGRAFIE: MIHAELA VIRGINIA TOADER, propusă ca Ministru delegat pentru Fonduri Europene

BIOGRAFIE: ALEXANDRU RĂZVAN CUC, propus ca Ministru al Transporturilor

Cine e MIRCEA TITUS DOBRE, propus ca Ministru al Turismului

Un guvern ca un consiliu judeţean

BIOGRAFIE: FLORIN IORDACHE, propus pentru Ministerul Justiției

Cine e IONUȚ VULPESCU, propus ca Ministru al Culturii
Parerea ta...

LĂSAȚI BĂ OBOSIȚII NAȚIEI
03 Ian 2017

ÎN PACE! Veniți cu oameni tineri, cu idei inovatoare, corecte și numa bune de pus în aplicare....
IESEAM
04 Ian 2017

Asta e nascut de Sf Neculai ...dar il cheama...Pavel! E clar ca masa l-a facut cum nu trebuia...ca erau comunistii la putere. S-a nascut saracu unde nu trebuie. Viata lui e un fals si numai daca te iei dupa chestia asta! O minciuna de om!
FLORI
07 Ian 2017

Intotdeauna slujitorii din educatie au fost tratati prost! Au existat perioade in istorie cand cadrele didactice nu si-au primit salariul si cei in drept sa dea un raspuns,,i-au trimis la pascut". Nu trebuie sa ne miram de ce merg lucrurile asa in aceasta tara! Daca profesorii primesc un salariu mizerabil in raport cu alte categorii cu studii superioare, de ce sa asteptam de la ei mai mult? Nu conteaza cine este ministru...ar conta daca ar reusi sa arate ca fara scoala nu a ajuns nimeni nici ministru, nici doctor, nici jurnalist etc...si cadrele didactice sa primeasca ceea ce merita. Suntem pe ultimul loc in Europa la salarizare, si toti arunca vorbe grele spre scoala...este rusinos! Imi pare rau de cei care dau comentarii, dar multi tot nu vad care este realitatea...
GEORGETA
07 Ian 2017

Si ultmii la ce se invata in scoli.Copii care fac performanta sunt cei ce invata in particular. Si mai apoi cind a avut domnul ministru timp ,sa stea la catedra,sa faca atitea cursuri sa presteze ca expert si atitea alte activitati. In ultimi 10-15 ani avem numai genii si noi nu ne dam seama?Care mai decare,ca si Oprea,Ponta,ca multi altii de prin toate partidele au facut studii peste studii,dar cind ii pui la treaba o singura facultate dau dovada ca au absolvit,acea in care se invata cum se fura,se minte,se dezinformeaza,se fac afaceri oneroase in favoarea lor,a partidului sau a clici din care fac parte .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz