2020-05-31 14:07

Cioloș cere medicilor mai multă implicare

 |  21:53
Cioloș cere medicilor mai multă implicare

Premierul Dacian Cioloș așteaptă implicarea tuturor oamenilor onești care vor ca sistemul de sănătate să se vindece, precizând că a venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor și la pacienți să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei "de sus" să facă ceva.

"Accept această provocare a chirurgului Nicolae Fluieraș, dar aștept și implicarea tuturor oamenilor onești care vor ca sistemul să se vindece! Eu, ca prim-ministru, și sunt convins că și ministrul Sănătății vom spune tot ce constatăm că este greșit în sistem", a scrie pe pagina sa premierul Dacian Cioloș, în urma unui apel făcut de medicul Nicolae Fluieraș și distribuit pe internet.

Totodată, premierul a atras atenția că nu este suficientă constatarea lucrurilor greșite din sistem, că trebuie propuse soluții și că este necesar ca medicii să nu mai stea pe margine.

"Dar nu este suficient să spunem doar ce constatăm, va trebui să propunem și soluții, inclusiv legislative. De asemenea, nu este suficient ca autoritățile 'să spună' și 'să facă'. A venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienți să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei 'de sus' să facă. Ei sunt cei care știu cel mai bine cum stau lucrurile și trebuie să aibă forța să o spună, și cu rele dar și cu bune, acolo unde e cazul. Dacă pacientul nu vrea însănătoșirea (în acest caz pacientul fiind sistemul de sănătate), medicul singur (Guvernul în acest caz) nu poate să-l vindece", a adăugat Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-23Parerea ta...

CASA REGALĂ
24 Mai 2016

DA, DOMNE! ADEVERUL E CĂ SE MOARE CAM PUȚIN PRIN SPITALELE ROHMÎRLANIEI. MAI CU PASIUNE, MĂI FLĂCĂI, MAI CU PASIUNE!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine