2020-02-29 00:06

Circa 40% dintre românii din mediul urban au migrat în oraşul în care locuiesc sau muncesc

 |  18:18
Circa 40% dintre românii din mediul urban au migrat în oraşul în care locuiesc sau muncesc

Circa 40% dintre românii din mediulurban au migrat în oraşul în care locuiesc sau muncesc, în principal pentrustudii, locuri de muncă mai bune şi apropierea de familie sau de prieteni,potrivit unui studiu recent.

Proporţiapersoanelor cu studii superioare care au migrat în mediul urban este uşor pestemedie. Studiul realizat de compania de cercetare GfK şi comandat de PhilipsRomânia, privind "menţinerea oraşelor locuibile", arată că migraţiaîn mediul urban începe să fie percepută ca o problemă, în special în Bucureşti,din cauza aglomerării. Astfel, aproape 18% dintre persoanele care trăiesc înCapitală percep migraţia în zonele urbane ca pe o presiune majoră pentruviitor. "În mediul global actual atât de competitiv se preconizează căpopulaţia urbană a lumii va creşte la patru miliarde până în 2020, ceea ce vapune mai multe presiuni asupra oraşelor care deja se străduiesc să facă faţănumărului actual de locuitori. În acest mediu urban în rapidă extindere,planificatorilor urbani le revine responsabilitatea de a se asigura căprogresul economic este susţinut de o dezvoltare pe măsură a infrastructurii,astfel încât să se garanteze siguranţa şi bunăstarea cetăţenilor", adeclarat Ilona Ciauşoiu, country manager Philips România. În opinia luiCiauşoiu, oraşele locuibile şi comunităţile sustenabile pot fi dezvoltate prinparteneriate care să contribuie la dezvoltarea tehnologiilor potrivite, amodelelor de afaceri, a alianţelor şi a cooperării necesare.

Potrivitstudiului derulat de GfK, factorul cel mai important pentru un oraş atractiveste costul vieţii, care necesită însă şi cea mai mare îmbunătăţire.

Persoanelecare au participat la studiu consideră că un oraş atractiv pentru locuit artrebui să aibă în primul rând un cost bun al nivelului de trai (45% dintrerespondenţi) şi să ofere un sentiment de siguranţă şi securitate pentrulocuitorii săi (41% dintre participanţi). În ceea ce priveşte factorii deatractivitate, alături de cei care ar trebui îmbunătăţiţi, respondenţiiconsideră că priorităţile majore într-un oraş sunt accesul la unităţi sanitare(23%) şi educaţie (25%), aspectele de mediu (31%) şi accesibilitatea preţurilorlocuinţelor (22%). La fel de importante sunt transportul public, infrastructurarutieră şi parcările (12%).

Studiul s-a desfăşurat în noiembrie, în zoneleurbane din România, pe un eşantion de peste 700 respondenţi. Potrivit Philips,studiul este reprezentativ la nivel naţional pentru zonele urbane, cu o marjăde eroare de ± 3,68%.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine