2019-10-16 02:47

Circul Globus, AMENDAT de Primăria Capitalei. De unde a plecat totul

 |  13:42
Circul Globus, AMENDAT de Primăria Capitalei. De unde a plecat totul

Circul Globus a fost amendat de Primăria Capitalei pentru că nu a grăbit relocarea animalelor sălbatice în grădini zoologice, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu câteva animale sălbatice, tigri şi lei, ţinute în curtea circului, în cuşti.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a interzis de la începutul anului trecut folosirea animalelor în circ şi a eliminat dresura din obiectul de activitate al Circului Globus, măsuri luate după ce 11 animale ale instituţiei au murit într-un incendiu.

Municipalitatea precizează că animalele filmate sunt tigri siberieni născuţi în captivitate, care sunt adaptaţi condiţiilor climatice din Europa, iar bunăstarea animalelor care sunt încă la Circul Globus nu presupune doar mâncare şi apă, ci şi activitate fizică ce poate fi făcută doar în spaţiile special amenajate şi securizate din afara clădirii. Primăria Capitalei mai spune că şi leul este adaptat condiţiilor meteorologice de la noi. „Animalele filmate sunt tigri siberieni, care au fost născuţi în captivitate în Europa, deci perfect adaptaţi condiţiilor climatice de pe acest continent. Mai mult decât atât, bunăstarea animalelor aflate încă la Circul Metropolitan Bucureşti nu presupune doar mâncare şi apă, ci şi activitate fizică, mişcare, care nu poate fi facută decât în spaţii exterioare clădirii, în spaţii speciale, amenajate şi securizate pentru animalele respective. Şi leul aflat încă la Circul Metropolitan este născut în captivitate, deci absolut adaptat condiţiilor meteorologice din Europa”, transmite Primăria Capitalei, care promite că în perioada următoare toate animalele de la circ vor fi trimise la Grădina Zoologică.

Primăria mai adaugă că există în continuare angajat un medic veterinar la Circul Globus, precum şi dresori şi îngrijitori de animale, pentru a se ocupa de bunăstarea animalelor sălbatice care nu au fost încă relocate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray