2020-02-17 11:11

Circul Globus trebuie să plătească un milion de lei despăgubiri

 |  16:17
Circul Globus trebuie să plătească un milion de lei despăgubiri

Circul Globus trebuie să plătească Asociației pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor în jur de 995.000 lei, pentru muzica difuzată în cadrul spectacolelor de circ între mai 2004 și septembrie 2007. După 9 ani de proces, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză titularilor.

"După 9 ani de proces, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauza titularilor de drepturi de autor reprezentați de către UCMR-ADA (Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor - n.r.) în dosarul cu nr. 15.276/3/2007, decizie pronunțată vineri, 10 iunie 2016. Circ&Variete Globus a fost obligat la plata sumei de 994.153 lei, reprezentând drepturi patrimoniale ale autorilor de opere muzicale ce au fost comunicate public în cadrul spectacolelor de circ organizate de Circ &Variete Globus, în perioada mai 2004 - septembrie 2007", se arată într-un comunicat al UCMR-ADA.

Circ & Variete Globus a pretins că nu există un act și un drept de comunicare publică a operelor muzicale atunci când muzica este interpretată direct de către artiști, iar publicul este prezent la locul de proveniență al comunicării publice, respectiv la sala de spectacol.

În noiembrie 2011, Curtea de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg a hotărât că în acest litigiu există un drept și act de comunicare publică în forma să tradițională. În consecință, s-a stipulat că Directiva 2001/29/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 22 mai 2001 nu este exhaustivă și reglementează doar o parte a dreptului de comunicare publică, informează UCMR-ADA.

"Finalizarea acestui litigiu pune capăt controversei și recunoaște existența și gestionarea colectivă obligatorie a drepturilor de autor de comunicare publică a operelor muzicale în spectacole și concerte cu interpreți, cum este și cazul muzicii comunicate public în spectacolele de circ", se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine