2019-09-21 01:35

Circulaţia pe Autostrada A2 a fost ÎNCHISĂ din cauza fenomenului de PLOAIE ÎNGHEŢATĂ. Decolările de pe Henri Coandă a fost BLOCATE

 |  15:43
Circulaţia pe Autostrada A2 a fost ÎNCHISĂ din cauza fenomenului de PLOAIE ÎNGHEŢATĂ. Decolările de pe Henri Coandă a fost BLOCATE

Circulaţia rutieră a fost închisă pe Autostrada A2, între Fundulea şi Drajna, din cauza fenomenului de ploaie îngheţată. Duminică după-amiază, fenomenul "freezing rain" se înregistrează în Capitală şi în mai multe judeţe. Tot din cauza acestui fenomen este blocată şi decolarea avioanelor de pe aeroportul Henri Coandă.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de polei pentru Bucureşti şi zece judeţe, începând cu ora 14.30 până la ora 18.00.

Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este în vigoare de la ora 14.30 şi până la ora 18.00, interval în care în Capitală şi în zece judeţe vor fi depuneri semnificative de polei, mai ales pe conductori, arbori şi pe obiecte din apropierea solului.

Judeţele vizate de avertizarea cod portocaliu sunt: Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi.

Conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), începând cu ora 13:15 se închide circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea şi Drajna (km 36+000 – km 105+000), pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată, care generează apariţia spontană a poleiului şi afectează puternic siguranţa circulaţiei rutiere.

Şoferii au la dispoziţie ruta ocolitoare Fundulea - DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna.

Reprezentanţii CNAIR precizează că se acţionează în permanenţă în toate zonele afectate.

De asemenea, Centrul Infotrafic avertizează că din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş şi Prahova.

O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute a intrat în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, fiind afectate 32 de judeţe şi Capitala. Meteorologii spun că vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Tot duminică dimineaţă, de la ora 6.00, este în vigoare şi o avertizare cod galben de inundaţii emisă de către hidrologi, vizând rţurile din 24 de judeţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray