2020-04-05 22:51

City managerul Capitalei recunoaște dezastrul din București: Se realoca bani pentru transport și pentru termoficare. Fără realocări, oprim aceste servicii

 |  21:31
City managerul Capitalei recunoaște dezastrul din București: Se realoca bani pentru transport și pentru termoficare. Fără realocări, oprim aceste servicii

Consilierii generali au adoptat, pe 18 decembrie, a 9-a rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului București. Încă de marți, Nicușor Dan și consilierul general Alexandru Gadiuta (USR) prezentasera o analiză a rectificarii bugetare, susțInând că singurul ei scop este să amâne plata unei serii de datorii ale Capitalei. Din păcate, prin amânare, aceste datorii urmau să se acumuleze și să crească.

În ședința de Consiliul General de miercuri, Alexandru Gadiuta a susținut că această a 9-a rectificare din 2019 arată incapacitatea administrației Firea de a-și calibra așa cum trebuie cheltuielile și de a-și prevedea veniturile.

"Avem tăieri de la Mediu, de la Învățământ, de la Bunuri și servicii, de la ASPA și ALPAB... Aș vrea să îmi spuneți care este procentul execuției bugetare pentru secțiunea dezvoltare. Va întreb din cauza că, din estimarea mea, nici în acest an nu se va depăși 40% execuție bugetară, pe acest capitol", a spus Gadiuta.

A urmat un scurt moment de confuzie pentru administrație. Președintele de ședința a invitat un vorbitor la pupitru, dar acesta nu era în sala. Până la urmă, a venit la pupitru city managerul -Sorin Chiriță.

Acesta a susținut că nu e vorba de tăieri, ci de realocari (același lucru, în esență, de vreme ce banii se iau de la anumite instituții și administrații și li se dau altora).

"Se realoca bani pentru transport și pentru termoficare. Fără realocari, oprim aceste servicii", a precizat Sorin Chiriță.

În cele din urmă, proiectul de rectificare a bugetului Capitalei a fost adoptat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE






PUBLICITATE


Conferinta-Business



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine