2019-12-13 16:13

Cleric, judecat pentru violarea unor fete din România şi Franţa

 |  08:21
Cleric, judecat pentru violarea unor fete din România şi Franţa

Un cleric din congregaţia Sfântul Ioan este judecat în Saône-et-Loire pentru agresiuni sexuale împotriva unor fete din Franţa şi România. De asemenea, acesta este acuzat de violarea unei minore şi a unei femei în vârstă de 33 de ani, relatează Le Parisien, în ediţia electronică, citat de Mediafax.

În deschiderea procesului, fratele Jean-Dominique Lefèvre, în vârstă de 66 de ani, a recunoscut "toate" agresiunile sexuale care i-au fost imputate în perioada 1991-1999 împotriva a cinci fete în Franţa şi România. Totuşi, el a contestat că a violat una dintre ele, o româncă, precum şi violul unei femei în vârstă de 33 de ani în 2007.

Clericul a povestit cum a forţat fetele, majoritatea în vârstă de opt ani, să accepte mângâieri, admiţând "gesturi deplasate" legate de "pulsiuni". Când atingerile au fost denunţate, el a cerut iertare familiei şi a fost mutat din congregaţie.

În afară de cele cinci cazuri pentru care este judecat, clericul a recunoscut şi agresarea sexuală a "altor cinci copii în România şi a altor doi sau trei în Franţa". În ceea ce priveşte violarea femeii în vârstă de 33 de ani, decedată în cursul procedurii, el a negat, afirmând că relaţia lor s-a limitat la atingeri consimţite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray