2019-10-22 09:05

CNA: postul B1 TV, amendă de 10.000 de lei pentru cazul SOROȘ

 |  16:02
CNA: postul B1 TV, amendă de 10.000 de lei pentru cazul SOROȘ

Consiliul National al Audiovizualului a amendat postul de televiziune B1 TV cu suma de 10.000 de lei pentru cazul George Soros, folosit in campania electorala pentru alegerile parlamentare, potrivit paginademedia.ro.

Initial au fost propuneri de 15.000 de lei, din partea Dorinei Rusu, membru CNA, respectiv 5.000 de lei, propunere a lui Răsvan Popescu. Cele doua propuneri nu au primit voturile necesare in primele doua tururi de votare, așa că Radu Herjeu a propus o variantă de mijloc: 10.000 de lei.

Propunerea lui Radu Herjeu a primit sapte voturi pentru si cinci impotriva. Au votat pentru Florin Gabrea, Valentin Jucan, VIorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Orsolya Eva Borsos. Impotriva au votat Monica Gubernat, Laura Georgescu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Vizate de sancțiune au fost emisiuni electorale și de dezbatere de la B1 TV din perioada 11 noiembrie și 9 decembrie 2016.

Au fost emisiuni în care Sebastian Ghiță, pe atunci candidat din partea PRU, dar și alți membri ai aceluiași partid, au adus acuzații la adresa reprezentanților USR, că ar fi finanțați de omul de afaceri George Soroș.

Amenda pe care CNA a dat-o postului de televiziune B1 TV s-a fundamentat pe articolul 40 alin. 2 din Codul Audiovizual si articolul 3 alin 2 din legea Audiovizualului.

Art. 40 din Codul Audiovizual

(2)Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile.

Art. 3 din Legea Audiovizuala

(2)Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

 

Câteva fragmente din emisiunile incriminate:

Sebastian Ghiță: Nu uitați că este un om căruia Regatul Marii Britanii îi interzice să vină în acea țară. În Anglia, Soros nu e primit de când a atacat lira și a distrus o economie. O să vă prezentăm mâine un filmuleț în care acest Soros spune clar... O să vă îngroziți - Eu când mă hotărăsc să atac o țară nu îmi mai pasă când termin cu ea, dacă mai e țară sau nu. Îmi auziți cuvintele? O să vedeți mâine filmulețul cu acest Soros. El spune că țările sunt un competitor economic pentru el. Și când vedem discipolii lui șerpărind pe aici prin România, ce vreți să le spunem? Da, domnilor, distrugeți-ne și nouă România. Uite, asta nu se poate.

Silviu Mănăstire (moderator): Dar ce interese? Ce interese are? Punctuale.

Sebastian Ghiță: Păi, haideți să vi le descriu. Vrea aurul de la Roșia Montana - motiv pentru care s-a folosit de acele manifestații pentru a bloca proiectul acesta. Vrea pădurile. Și-a deschis fabrici de îngrășăminte în Budapesta, în Ungaria, și a distrus fabricile românești de îngrășăminte.

Silviu Mănăstire (moderator): Aici, stați puțin. Aici, cu lemnul. Aici, cu lemnul trebuie să se bată cu austriecii.

Sebastian Ghiță: Și-a făcut fabrici. Și-a făcut fabrici de lemn în Ucraina. Și-a făcut fabrici de lemn în Ucraina. Da. Nouă nu ne pasă că se bat austriecii cu Soros. Pentru noi nu e o fericire că în loc de austrieci o să vină Soros. Să nu creadă, în schimb, că nu știm și că nu avem informații. Le avem. Dar până acum a reușit să penetreze la vârf statul român.

Silviu Mănăstire (moderator): Bun! Deci, interesele lui Soros, spuneți, ar fi pe zona de de resurse naturale, da?

Sebastian Ghiță: Păi, în toată lumea face așa, oameni buni. Leul românesc e prea... O țintă prea mică, să o atace acest magnat financiar.

(...)

Sebastian Ghiță: Românii au început să înțeleagă, așa cum au înțeles multe alte popoare, că această caracatiță a ONG-urilor, a agenților de influență, doar minte românii. (...).

Nadia Ciurlin (moderatoare): Domnule Ghiță?

Sebastian Ghiță: Doar președintele nostru, Klaus Iohannis, a îndrăznit să ne separe pe noi românii după standardele introduse de ONG-urile lui Soros, în penali, corupți, hoți, răi. Așa-s românii pentru ONG-urile lui Soros.

Nadia Ciurlin (moderatoare): Dar ceva oricum se pregătește, domnule Ghiță. Dacă... Dacă îmi permiteți. (...)

Sebastian Ghiță: Este vina dezamăgirii produse de cei doi ani de mandat și este vina aducerii acestui guvern Dacian Soros la Palatul Victoria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-31Parerea ta...

XXL
18 Feb 2018

Mi-emi place de colega lui,Nadia Ciurlin. M-o mai văd însă așa des.♡♡♡♡♡♡♡♡♡
ALTă MAROTă
18 Feb 2018

și CNA-ul curului! De ce i-ai amendat? Că a vorbit (ÎN) DIRECT de opăritul khazar cu ochi injectați de diavol?! Sunteți STUPIZI și împotriva posturilor de TV care mai spun adevărul...pe ici, pe colo....
@XXL....
18 Feb 2018

E sub ACOPERIRE...mai are și alte trebi :)))))
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Dispare un parlament jalnic Vă vine să credeți sau nu, săptămâna viitoare, pe vremea asta, vom ști cine va conduce țara următorii patru ani. Am intrat în ultima săptămână de campanie electorală. O campanie pe care nu am prea văzut-o, în afara unor scandaluri care nu țin de cald alegătorilor, dar îi înfierbântă pe fanatici, vezi supărarea că Iohannis nu a invitat „penalii” la Ziua Națională sau marota cu inamicul public numărul unu, Soroș, care a cumpărat, a făcut, a dres, ca să conducă România din umbră
05 Dec 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray