2020-07-06 20:58

Cod galben de furtuni în patru judeţe din ţară: Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș

 |  09:32
Cod galben de furtuni în patru judeţe din ţară: Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș

Meteorologii au emis vineri dimineață o avertizare cod galben de furtuni valabilă în patru județe, şi anume Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.

Potrivit ANM, în județele vizate se vor înregistra averse ce vor depăşi 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni; intensificări de scurtă durată ale vântului.

În ceea ce priveşte zonele vizate de avertizare, meteorologul ANM Viorica Dima a declarat, la B1 TV, că aversele vor fi însoţite de descărcari electrice și căderi de grindină.  

”Ne așteptăm ca fenomenele de instabilitate atmosferică să se manifeste aici, respectiv averse care pot depăși cantitativ 20-25 de l/mp, însoțite de descărcari electrice și căderi de grindină, chiar dacă nu de foarte mari dimensiuni, până spre ora 9.00-9.30. Dacă va fi nevoie, aceste coduri vor fi actualizate. Astăzi (vineri - n.r.) este o zi cu instabilitate atmosferică mai accentuată în jumătatea de sud-est a teritoriului. Partea bună este că această instabilitate aduce și o răcorire a vremii. Dacă pe parcursul zilei de ieri, locuitorii din vestul țării au resimțit temperaturi cu până la 17 grade mai scăzute decât în ziua precedentă, astăzi se pare că este rândul din regiunile extracarpatice să se bucure de puțină răcoare. Pentru zona Capitalei, de exemplu, 25 de grade va fi maxima prognozată, față de 36 înregistrate pe parcursul zilei de ieri”, a precizat Viorica Dima. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz