2020-07-10 16:04

COD GALBEN de VÂNT. Porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud Agigea, ÎNCHISE. Judeţele afectate

 |  11:12
COD GALBEN de VÂNT. Porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud Agigea, ÎNCHISE. Judeţele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare cod galben de vânt pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, valabilă până la ora 13.00. Potrivit meteorologilor, judeţele sunt sub cod galben de vânt, cu rafale de 65 de kilometri la oră.

Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Constanţa, din cauza vîntului puternic, au fost închise porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud Agigea.

Meteorologii anunţă că, până la ora 13.00, judeţul Constanţa este sub cod galben de vânt puternic, cu rafale care pot depăşi 65 de kilometri la oră. De asemenea, este cod galben de vânt în judeţul Tulcea.

De altfel, 29 de judeţe sunt, până la ora 23.00, sub o avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic.

”Având în vedere atenţionarea meteorologică valabilă astăzi pentru jumătatea de vest şi pentru centrul ţării, care vizează intensificări ale vântului şi ploi însemnate cantitativ, pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa între vehicule pentru a putea opri în siguranţă, când situaţia o impune, luând în considerare faptul că pe un carosabil umed distanţa de frânare creşte”, precizează Infotrafic.

De asemenea, poliţiştii atarag atenţia că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, astfel încât trebuie să se circule cu o viteză adaptată condiţiilor de drum.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz