2020-08-13 00:19

Cod portocaliu de caniculă în vestul ţării. Temperaturile maxime vor ajunge la 39 de grade

 |  10:04
Cod portocaliu de caniculă în vestul ţării. Temperaturile maxime vor ajunge la 39 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă valabilă în mai multe judeţe din vestul ţării. În aceste zone, temperaturile maxime vor ajunge la 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Potrivit ANM, codul portocaliu de caniculă vizează judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Atenţionarea este valabilă joi, iar temperaturile maxime vor ajunge la 38...39 de grade.

Meteorologii au mai anunţat că „în cursul zilei de joi, 23 iulie, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş”.

Potrivit ANM, „vineri, 24 iulie, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în zonele de câmpie şi podiş, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade şi izolat 38 de grade”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz