2020-08-08 05:49

Cod portocaliu de VIJELII pentru tot teritoriul țării

 |  17:50
Cod portocaliu de VIJELII pentru tot teritoriul țării

Meteorologii au emis un Cod Roșu pentru județul Constanța, precum și un Cod Galben și unul Portocaliu de vijelii, valabile astăzi, pentru aproape tot teritoriul țării. Schimbarea vremii vine pe fondul unei mase de aer rece ce traverseză toată România. Codul Portocaliu vizează sud-estul țării, dar și mare parte din centrul teritoriului.

Pentru județul Constanța, meteorologii au emis COD ROȘU de vreme imediată severă. Se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35-45 l/mp - în zonă, în ultima oră s-au acumulat cantități de apă de 40 - 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii și mari și vijelie puternică. Codul Roșu este valabil marți, de la ora 17:00 până la ora 18:00, pentru localitățile 23 August, Limanu, Albești, Pecineaga, Comana, Mangalia, din județul Constanța.

Avertizarea Cod Portocaliu este valabilă până în această seară, la ora 22.00.

Astfel, în sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei,vor fi intervale cu vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Viteza vântului va ajunge la 80-90 km/h, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse chiar 50...70 l/mp.

”Acest front atmosferic, în deplasarea lui, determină pe de o parte intensificări ale vântului în vestul și sud-estul Muntenieii, în nord-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Moldoviei, unde rafalele vor sufla cu viteze între 55-75 km/h și fenomene mai intense asociate instabilității atmosfer accentuate respectiv averse torențiale, vijelii puternice cu rafale ce pot depăși 70-80 km/h, cantități importante de apă ce pot depăși 50-70 l/mp și căderi de grindină.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz