2020-02-21 15:09

Cod roşu de inundaţii în judeţele Bacău şi Covasna

 |  09:34
Cod roşu de inundaţii în judeţele Bacău şi Covasna

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii valabilă pe afluenţii râului Trotuş din judeţele Bacău şi Covasna. Totodată, este în vigoare o atenţionare cod galben şi portocaliu de ploi însemnate cantitativ.

ANM a precizat că avertizarea cod portocaliu va fi în vigoare până vineri, la ora 18.

În intervalul menţionat, în judeţele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani ploile vor avea caracter torenţial şi se vor depăşi local 50 l/mp şi izolat, mai ales în zona de munte, 80...100 l/mp.

De asemenea, judeţele Harghita, Covasna, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Galaţi se află sub avertizare cod galben de ploi până vineri la ora 21.00. Meteorologii anunţă că se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15...20 l/mp, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali precipitaţiile vor depăşi 40...50 l/mp.

Totodată, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Buzău, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, valabilă până sâmbătă la ora 12.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine