2020-01-28 21:55

Cod roşu şi portocaliu de inundaţii. Ce râuri sunt vizate!

 |  07:11
Cod roşu şi portocaliu de inundaţii. Ce râuri sunt vizate!

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod roşu de inundaţii pentru bazinul râului Milcov de pe raza judeţului Vrancea. De asemenea, este în vigoare o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din opt judeţe.

Avertizarea cod roşu a intrat în vigoare marţi, la ora 20.20 şi este valabilă până miercuri, la ora 09.00.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor în curs, prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Milcov (judeţul Vrancea)", se arată în atenţionarea INHGA.

Hidrologii au emis şi o avertizare cod portocaliu de inundaţii valabilă pentru râuri din opt judeţe, până miercuri, la ora 24.00.

Atenţionarea cod portocaliu vizează râurile din bazinele hidrografice: Trotuş superior şi mijlociu (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău), Putna - bazin superior şi mijlociu (judeţul Vrancea), unii afluenţi ai Bistriţei din judeţele Neamţ şi Harghita, R. Negru, Homorod şi unii afluenţi mici din bazinul superior al Oltului (judeţele Harghita, Covasna şi Braşov).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine