2020-07-15 16:14

Codruţa Kovesi: Celor condamnaţi pentru corupţie ar trebui să li se interzisă să rămână în funcţie

 |  09:53
Codruţa Kovesi: Celor condamnaţi pentru corupţie ar trebui să li se interzisă să rămână în funcţie

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni la Pro TV, că „ar trebui o modificare legislativă prin care persoanele care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai poată exercita în continuare funcţia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de corupţie".

"Ar trebui o modificare legislativă prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai poată exercita în continuare funcţia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de corupţie", a afirmat procurorul şef al DNA, făcând astfel referire la "prea mulţi" parlamentari sau primari care au fost condamnaţi definitiv la închisoare, cu suspendare, dar care sunt încă în funcţie.

"În primii 3 ani, am văzut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaraţii publice date de persoane care deţin funcţii importante, am văzut presiuni prin încercarea de a modifica legea, chiar şi respingerea cererilor de arestare în Parlament o putem considera o forma de presiune", a completat procurorul şef al DNA.

În ceea ce priveşte numărul de procurori pe care îl are DNA, Laura Codruţa Kovesi a spus că sunt prea puţini pentru numărul mare de corupţi din Romania.

"Sunt in jur de 8.000 de dosare în lucru în acest moment. Una dintre cele mai mari provocări vizează volumul foarte mare de dosare cu care se confruntă DNA. Şi anul trecut am avut 10 mii de dosare în lucru în condiţiile în care doar 90 de procurori instrumentează aceste dosare", a precizat Laura Codruţa Kovesi. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-10Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
10 Apr 2016

D-NA KOVESI...CAND SCAPAM DE DIHANIILE ASTEA DE LA MONACO...TALHARII LUI 666ISRESCU666????.....VEDETI CU "PRIORITIZAREA" AIA CUM FACETI...PANAMA SI MONACO...DATI DOSARELE LA INSTANTA...CONDAMNATI DE URGENTA SI CONFISCARI EXTINSE...ASTIA SUNT CAPUL RAUTATILOR CARE AU DISTRUS TOATA ROMANIA
NU NUMAI...
10 Apr 2016

dar trebuiesc CONFISCATE AVERILE concomitent cu interzicerea PE VIAȚĂ de-a mai candida în vreo funcție care a avut legătură cu infracțiunea! Altfel, geaba arestați, geaba ”condamnați” (prea blând, total nedrept)...românii s-au săturat de circul ăsta fără URMĂRI din care, atât cei care fac infracțiuni de asemenea proporții, cât și cei care vor să facă asemenea, să li se facă părul măciucă de frică, numai la gândul că pot fi prinși!
CETATEAN
10 Apr 2016

Pina a plecat Chimbete am dormit . Acum avem mii de dosare inregistrate . iar bani sau evaporat , din conturile lui Isarescu . Si cine dracu va incurcat si nu ati recuperat toti bani ? Eu sa va fac legile empirice , facute de voi ? Sa ziceti ca ati facut treaba , cind veti recupera furaciunea din visteria statului de 500 MILIARDE EURO . Cit ati recuperat real , din suma asta pina acum ?
ALEXA
10 Apr 2016

Este evident ca cei condamnati definitiv nu au ce cauta in aceleasi fuctii care le-au permis sa comita acte de coruptie.Dar la noi este exact pe dos.Dupa condamnare au obrazul sa candideze din nou la functii publice.Iar electoratul se grabeste sa-i voteze,de parca cei condamnati ar fi fost premiati.Este clar ca nonvalorile,nulitatile si coruptii au succes in aceasta perioada.
GREVISTUL
10 Apr 2016

COMBATEREA MARII CORUPTII trebuie abordata si in functie de existenta celor trei puteri, legislativa(politica), executiva si judecatoreasca, dar si tinand cont de faptul ca puterea statului este compusa din puterea publica (parlamentari, guvernanti, primari, consilieri si functionari publici) si puterea rezervata formata din puterea judiciara(judecatori si procurori) si puterea de aparare si siguranta nationala(armata, politisti, servicii secrete). Important pentru acest capitol este sa se optimizeze la maximum posibil celeritatea si finalitatea judiciara a cauzelor si sa se recupereze prejudiciul intr-un timp cat mai scurt de la data comiterii faptelor. PROIECTELE ANTICORUPTIE derulate in Ro si sub asistenta expertilor UE au avut ca finalitate mostruozitatea, rafinarea si sofisticarea METODELOR si MIJLOACELOR de comitere a actelor de coruptie care in cele din urma au condus la generalizarea si cronicizarea INCOMPETENTEI si IMORALITATII in societatea romaneasca. Aceste fenomene grave au generat la randul lor nimic altceva decat disolutia institutiilor statului.
NELU STIUCA
11 Apr 2016

Da e necesară o modificare legislativă dar nu numai ca „Cei condamnați definitiv pentru corupție să își piardă funcțiile!” mai trebuie adaugat si alte prevederi legale. In institutiile statului PARLAMENT, GUVERN, MINISTERE, AGENTII, PREFECTURI, CONSILII JUDETENE, PRIMARII, ETC ponderea nr functiilor de conducere in totalul schemei de organizare si functionare sa fie de 4% . In cazul in care un subordonat a fost doar trimis in judecata pt fapte de coruptie SEFUL IERARHIC SUPERIOR trebuie DEMIS AUTOMAT (frica uneori poate pazi bostanaria). Sefii care primesc indemnizatii de conducere trebuie sa faca OBLIGATORIU planuri adecvate de reducere a riscului CORUPTIEI si sa renunte la FENOMENUL DE COLECTARE A SPAGII. NUMAI ASA MAI PUTEM PREVENI SI STAVILI FLAGELUL CORUPTIEI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz