2020-02-23 10:31

Colaborare. Copiii cu probleme cardiace, operaţi de specialişti italieni

 |  15:59
Colaborare. Copiii cu probleme cardiace, operaţi de specialişti italieni

Ministrul Sănătăţii a semnat miercuri extinderea Programului de Cooperare cu Policlinica San Donato din Milano şi Asociaţia “Bambini Cardiopatici del Mondo”.

Copiii cu probleme cardiace vor fi în continuare trataţi la cele mai înalte standarde medicale în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Maria Skladowska Curie”, dar şi în alte centre medicale din ţară, precum Iaşi, Timişoara, Târgu-Mureş şi Cluj.  “Acest proiect este extrem de important pentru aceşti copii, care vor avea astfel acces la tehnici chirurgicale de ultimă oră. Prin acest protocol am extins colaborarea şi în Cluj, după Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Târgu-Mureş”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Protocolul extins presupune introducerea oraşului Cluj pe harta centrelor medicale care vor realiza astfel de intervenţii, dar şi mai multe misiuni ale partenerilor din Italia în scopul creşterii numărului de intervenţii. Săptămâna trecută au fost realizate alte 11 intervenţii chirurgicale de către partenerii italieni, ridicând la 56 numărul operaţiilor efectuate în program.

În cadrul acestui program, medicii specialişti italieni vin în România pentru a efectua intervenţii chirurgicale la copii cu malformaţii cardiace. Totodată, partenerii italieni pregătesc viitorii medici chirurgi şi anestezişti români pentru efectuarea unor intervenţii de acest tip. Mortalitatea infantilă înregistrată din cauza malformaţiilor congenitale ale sistemului circulator reprezintă peste 11% din totalul deceselor copiilor cu vârstă sub 1 an. Numărul anual de copii cu probleme cardiace, printre nou-născuţi, este de aproximativ 2.000 de cazuri noi pe an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine