2020-06-03 12:48

Comunicat de Presă

 |  19:59
Comunicat de Presă

Am luat astăzi la cunoştinţă prin intermediul mass-media de incidentul regretabil petrecut într-un centru pentru copii cu dizabilităţi aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 .

Evenimentul produs este unul incalificabil şi am fost consternat să constat că în anul 2015, în condiţiile în care sistemul de protecţie socială din România a fost restructurat din temelii, atât ca mentalitate, cât şi din punct de vedere material şi al resurselor umane, mai sunt angajaţi care nu-i respectă în primul rând ca oameni pe cei pe care-i au în îngrijire şi supraveghere.

Cunoscând însă foarte bine activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, care este după părerea mea una dintre instituţiile de elită din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului, sunt convins că acest incident este şi vă rămâne unul izolat, caracterul său degradant neputându-se extinde în nici un fel asupra activităţii generale a Direcţiei.

Am solicitat conducerii Direcţiei o analiză atentă a cauzelor care au putut conduce la o asemenea încălcare a regulamentelor şi procedurilor interne şi măsuri drastice, ferme şi imediate ca o astfel de situaţie să fie exclusă pe viitor. Doresc să asigur opinia publică de faptul că toţi cei 1.538 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, cu excepţia angajatei în cauză, sunt  oameni deosebit de dedicaţi muncii lor, iar activitatea lor zilnică, desfăşurată în condiţii de cele mai multe ori extreme din punctul de vedere al programului şi sarcinilor de serviciu nu merită să fie umbrită de acest incident izolat.

În perioada următoare voi face demersurile necesare pentru a solicita verificarea internă a cunoaşterii de către toţi angajaţii a procedurilor de lucru, pentru ridicarea nivelului pregătirii profesionale a acestora astfel încât serviciile oferite beneficiarilor de asistenţă socială din sectorul 6 să respecte cele  mai înalte standarde în domeniu.

Răzvan Mironescu

Deputat Sectorul 6 Bucureşti


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine