2020-01-28 16:00

Concluziile ITM despre fabrica din Prahova unde angajaţii erau umiliţi

 |  13:09
Concluziile ITM despre fabrica din Prahova unde angajaţii erau umiliţi

Inspectorii ITM Prahova au făcut un control la fabrica de textile Unique Clothing din Păuleşti, după apariţia în presă a unei înregistrări video în care apare managerul firmei jignind angajaţii care şi-au cerut salariile. Din raportul întocmit de inspectori, document intrat în posesia stiripesurse.ro, reiese faptul că aceştia au descoperit numeroase nereguli, pentru care au aplicat sancţiuni de mii de lei. Totuşi, niciuna dintre nereguli nu a intrat în categoria abaterilor grave, astfel încât fabrica scapă relativ uşor în urma scandalului public.

Au fost constatate 11 nereguli tehnice, cum ar fi lipsa semnalizării unor zone periculoase, depozitarea necorespunzătoare a unor materiale şi condiţiile de muncă inadecvate. Pentru aceste abateri s-a aplicat o amendă de 8000 de lei şi două avertismente scrise. ITM Prahova va monitoriza în continuare fabrica, pentru implementarea recomandărilor făcute.

"În domeniul relaţiilor de muncă s-a procedat la identificarea prin sondaj a personalului existent la muncă în incinta spaţiilor de producţie, pe bază de fişe de identificare. Cele 63 de persoane identificate au fost intervievate cu privire la forma de angajare, timp de muncă şi salarizare. Pentru persoanele identificate, angajatorul a prezentat contracte individuale de muncă întocmite în firmă scrisă şi înregistrate în registrul general de evidenţă a salariaţilor", se arată în raportul citat de stiripesurse.ro.

Din verificarea documentelor prezentate de angajator, coroborate cu fişele de identificare completate de salariaţi, au rezultat mai multe nereguli, cum ar fi orele de muncă peste limita legată, orele suplimentare neînregistrate, drepturi salariale neplătite. Angajatorul a fost sancţionat cu o amendă de 1500 de lei, pentru că salariaţii care au muncit în zilele de sâmbătă au făcut-o şi în zilele de luni imediat următoare, nerespectându-se cele 48 de ore legale de repaus. Conducerii fabricii i s-a dat un termen de remediere a problemelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine