2020-04-07 01:16

Concurență mare la admiterea în școlile M.A.I.: mai bine de cinci candidați ”se bat” pe un loc

 |  13:38
Concurență mare la admiterea în școlile M.A.I.: mai bine de cinci candidați ”se bat” pe un loc

O nouă sesiune de admitere în școlile postliceale de poliție, jandarmi, poliție de frontieră și pompieri este programată în acestă perioadă, iar concurența este la fel de mare ca în sesiunile anterioare: peste 9.300 e candidați pentru 1.737 locuri scoase la concurs

Potrivit unui comunicat de presă M.A.I., cel mai mare număr de candidați este înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr", din Câmpina, unde 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile.

La Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.

În premieră, la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești, și persoanele de sex feminin vor susține examenul de admitere, iar cele 130 de doamne și domnișoare înscrise vor concura alături de bărbați pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaților este de 1.156.

La cele două școli postliceale de jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidați, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviație.

De asemenea, la școala de pregătire a agenților de poliție de frontieră „Avram Iancu", din Oradea s-au înscris 935 de candidați pentru 150 de locuri disponibile.

Sesiunea de admitere a început în data de 10 ianuarie cu înscrierea candidaților și eliberarea legitimațiilor de concurs. În perioada 12-17 ianuarie sunt programate probele eliminatorii (contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ.

Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie și va consta într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale, după susținerea probei scrise, vor afișate în perioada 20-21 ianuarie.

Perioada de școlarizare va fi în intervalul februarie-decembrie 2020.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine