2020-02-23 10:29

Concursurile pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale, întrerupte

 |  13:07
Concursurile pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale, întrerupte

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis să nu se mai desfășoare niciun concurs pentru ocuparea funcției de manager de spital, în condiţiile în care sunt în lucru modificări ale contractelor de management.

"Contractul de management trebuie modificat (...) în sensul în care trebuie să conțină criterii clare de performanță. Pe baza acestora să se poată face apoi și o evaluare obiectivă a activității managerilor de spital. (...) Decizia ministrului Vlad Voiculescu este următoarea: niciun concurs pentru ocuparea funcției de management nu va avea loc până când nu se vor definitiva aceste analize și modificări, iar termenul este de câteva săptămâni", a declarat purtătorul de cuvânt al MS, Laurențiu Colintineanu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că printre criteriile avute în vedere se numără raportarea reală a infecțiilor nosocomiale, igiena spitalelor, precum şi părerea pacienților.

"Ministrul Vlad Voiculescu a semnat vineri un ordin prin care a retras reprezentanții MS din Consiliul de Administrație al Spitalului Floreasca și din comisia de contestații din cadrul concursului pentru funcția de manager. Concursul trebuia să se desfășoare ieri pentru funcția de manager al Spitalului Floreasca. Conform prevederilor legale, ordinul semnat de ministru a avut efectul de a anula desfășurarea concursului, iar motivele sunt două. Pe de o parte, este convingerea ministrului Voiculescu că a sosit momentul pentru a analiza, pe de o parte, și evalua oportunitatea, pe de altă parte, de a face modificări la procedura de selecție a viitorilor manageri. Rolul managerilor este vital în buna funcționare a spitalelor, iar procesul de selecție este o parte foarte importantă a acestui angrenaj", a afirmat Laurenţiu Colintineanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine