2020-02-28 14:42

Conducerea Spitalului Militar, acuzată că a risipit 1,5 milioane de lei

 |  17:38
Conducerea Spitalului Militar, acuzată că a risipit 1,5 milioane de lei

Directorul şi directorul adjunct ai Spitalului Militar Central Bucureştisunt acuzaţi de soţul unei paciente decedate la această unitate sanitară că aurisipit bani pe medicamente “de lux”, în defavoarea tratamentelor indispensabile bolnavilor. Conducereaunităţii a achiziţionat betaferon, un medicament rar folosit la SpitalulMilitar, în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei. Banii au fost livraţi înconturile firmei unui apropiat de-al primarului general al Capitalei, SorinOprescu.

Soţul unei paciente decedate anul precedent laSpitalul Militar Central Bucureşti îl acuză pedirectorul unităţii că a risipit o parte importantă din buget pentruachiziţionarea unor medicamente scumpe şi care nu erau necesare pentru majoritateapacienţilor. Gheorghe Galaman s-a adresat redacţiei noastre, susţinând cădirectorul Spitalului Militar, Aurelian Emil Ranetti, a achiziţionat betaferon,un medicament folosit pentru tratarea sclerozei multiple, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei, cu toatecă unitatea sanitară ducea lipsă de tratamente de bază, indispensabile pentrutratarea pacienţilor. În mod normal, un pacient cu scleroză multiplă poate fitratat la alte unităţi spitaliceşti specializate. Gheorghe Galaman îl acuză şipe directorul adjunct al Spitalului Militar, Ionel Oprea, de managementdeficitar al unităţii. “Cândgeneralul Sârbu a fost schimbat de la conducerea Spitalului Militar, Ranetti avenit la cârmă. Şi aici intră în scenă agricultorul Paul Ionel Oprea. Medicmilitar şi el, Oprea este adjunctul lui Ranetti, după ce pe vremea lui Sârbu seocupase direct de licitaţiile organizate de spital. În timpul liber sau chiarîn timpul serviciului, şi în mandatul Sârbu, dar şi în mandatul Ranetti, seocupa de o fermă de câteva sute de hectare pe care o deţine în judeţul Argeş.Ferma în care a investit sute de mii de euro, bani care nu pot fi justificaţide averea strânsă din soldă şi declarată în actele oficiale”, se arată peblogul unui cadru medical nemulţumit de la Spitalul Militar.

Directorulşi adjunctul său sunt acuzaţi că nu au evitat, deşi aveau resursele necesare,decesul unei paciente. “«Priceperea» cupluluiRanetti-Oprea a făcut primele victime pe la sfârşitul lui 2009, când spitalul aînceput să rămână fără medicamente, dar nu din lipsă de fonduri. Bani existau.Cert este faptul că în special în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, însoţitoriibolnavilor erau puşi să se ducă la farmacie ca să cumpere medicamente, dacădoreau ca cei dragi să se trezească din anestezie şi să nu facă diversecomplicaţii postoperatorii. Îmi vine în minte cazul doamnei Galaman Elena, decedată în ianuarie 2010. Soţul ei a fosttrimis după medicamente de 15 milioane. Personalul spitalului poate depune mărturie”, se maiarată pe acelaşi blog.

Prieteniile, mai presus decât pacienţii

Conducerea Spitalului Militar Central esteacuzată de soţul pacientei decedate că a încheiat contracte păguboase cu firmaunui prieten al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. “Acelaşi cuplu Ranetti – Oprea girează în moddirect cumpărarea fără licitaţie a unui medicament foarte scump, dar a căreifolosire nu este justificată în cadrul Spitalului Militar. Medicamentul senumeşte betaferon, iar boala tratată cu ajutorul lui se numeşte scleroză multiplă recurent recidivantă. O boală gravă, eadevarat, dar care nu are nimic de-a face cu Spitalul Militar. Sau nu într-atâtîncât să justifice trei tranşe de câte 300.000 de euro fiecare, bani plătiţifirmei GEMEDICA, companie deţinută de Aurel Cătălin Galea, bun prieten şipartener de afaceri cu Sorin Oprescu”, se mai menţionează pe blogul unui pretins cadru medicalde Spitalul Militar. Potrivit aceleiaşi surse:“Galea a contribuit cu peste 85.000de lei la campania electorală a lui Oprescu, după cum rezultă din documentelepublicate în Monitorul Oficial, iar în firma Body Logic, el este partener cufiul primarului, Mircea Oprescu. Gizella Galea este parteneră cu Sorin Oprescu,cu Mircea Oprescu şi cu fratele edilului, Dorin, la societatea MedicalPrestige. Firmele familiei Galea sunt, de altfel, printre preferatelespitalelor aflate în administraţia primarului Oprescu”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01

Mai multe imagini:
Conducerea Spitalului Militar, acuzată că a risipit 1,5 milioane de lei
zoom
Conducerea Spitalului Militar, acuzată că a risipit 1,5 milioane de lei
zoom
Conducerea Spitalului Militar, acuzată că a risipit 1,5 milioane de lei
zoom

Parerea ta...

MINERVA
22 Sep 2010

Dragi cititori.....nu am vrut sa ma implic in acest articol dar, as avea cateva mentiuni de facut cu privire la acest articol: 1. betaferon.......Oprea Ionel+Luminita Miron.....barbasu angajat Gemedica....se intelege; 2. spitalul sufera de medicamente.....nu sunt instare sa managerieze spitalul; 3. motiv....Ranetti+amiralul Marin+Gabriel Oprea+Ionel Oprea(fara Paul)= distrugerea spitalului!
JENOCAR SUPARAT
22 Sep 2010

ranetti nu era comandant la sfarsitul anului 2009, atunci patrona sirbu prin muresan si altii, frate draga fii corect daca in sectia de terapie nu erau medicamente, manageriatul prost apartine sefului de sectie, adica lui ene laurentiu care nici macar nu semnase contractul de administrare cu spitalul. motivul? unul simplu:prietenie maxima cu jenel sirbu.nu ranetti a trimis-o pe galaman sa cumpere medicamente, ci medicul curant din ATI. JENELE DE CE REGRETI ATAT?
MINERVA
23 Sep 2010

jenocar= Teusdea Bogdan......iar te-ai dat de gol......ferite-ar Al de sus sa se intample inevitabilul...imi va fi mila de tine Caius si de compania ta de razboinici fara minte! Mai bine ai verifica ultimele achizitii de dezinfectanti.....care nu isi au loc in zilele noastra.....dar o ferma cu multe tractoate a micului fermier se intretine cu comnisioane mari si multe!!!.....si tu esti o unealta!!!
JENOCAR SUPARAT
24 Sep 2010

draga "fata Minerva", pardon Jeane, uite cum stau lucrurile: ma numesc altfel, ma cunosti, dar nu raspund la numele de Bogdan Teusdea ptr. ca veni vorba, ala e cam fraier a muncit pe branci ptr. Sirbu, ca multi altii si si-a luat-o si el dar ma jignesti "fetita"; puteai sa rumegi mai mult povestea si ai fi ghicit dar poate vrei sa ne vorbesti de banii dati pe acoperisuri, fabuloasele sume de bani investite in implantologie, poate iti amintesti de remedis, implanturi, etc. Ai amnezie cumva?
FIASCO
28 Oct 2010

bai ionele auzi frate cum e cu betaferonul....iar ai achizitionat....ce mai face domnul miron?.....mai ales luminita cred ca e in gratiile tale...nu ai bani sa platesti diverse dar tu bagi bani in scleroze ....sti ca nu ai competenta?...nu te mailauda ca devii general ca esti un jaf de om......cristina mocanu...mai face fata ca de la o vreme a slabit si nu mai prezinta importanta pt noi....si aporpo.....dumitrecu tot papagal este...asta nu se face bine......nici tu....du-te la DM... ca poate ram
FIASCO
28 Oct 2010

ramane relu singur si pierzi spitalul si ferma nu o sa mai mearga bine...apropo...nu mai chema vechii doctori la spital ca nu mai vine nimeni.....ai alipit-o si pe jinga,,,,saraca...nici ea nu stie ce cauta acolio.....pacat frate...pacat de tine....ai un sfarsit grandios....uita-te pe strada...a doua zi la spital va fi cu ochii tumefiati ....sti de ce...te lovesti de bariera.....aea pe care ai luat bani .....chitanta ai taiat?...magarule....zici dealtii ca tu nu esti razbunator....esti...maimult
FIASCO
28 Oct 2010

decat altii....esti un impostor cat o fii oprea minisrtu dupa care chiar daca ii promit cei de la psd lui relu ca va ramane sa nu uitam cine a tinut spitalul! poti sa ma acuzi ca sunt jean sau oricine altcineva....dar nu sunt...sunt unul care simte gaura in buzunar sui stii cine e vinobatul?....tu mai asta.....stii?...era o vorbain popor de care ar trebuii sa iti fie frica...nimeni nu imparateste lumea.....un sfat...cauta-ti groapa!!! te pup sila mai mare!
FIASCO
28 Oct 2010

daca esti curios ce am scris pune-o pe curva de mocanca sa iti listeze ce am scris si spune-i sa le punain ordine cronologica sau pe boul de dumitrescu, de unde dracu lo-i fii luat nu stiu ca daca l-ar cunoaste blandu cred ca te impusca pt obtinunea ta!...esti un razbunator perfect,un nenorocit care distruge..... cum eposibil ma sa faci praf un imperiu construit de altii?????....da-ti demisia...oricum il felicit perelu pt ca sapa inaintea ta....sa nu cazi!!!
FIASCO
28 Oct 2010

dezinfectanti....aha....2 miliarde?...ailuat-o razna ionele.....vezi ca liftierele nu au scaun sa stea, vezi ca sunt multe neajunsuri, vezi de altceva sau de viata ta, vezi de doamna judecator ca nu ii este bine,vezi de nepoti care atarna pela diverse firme sa se angajeze, vezi cum aducip[latforma sa ridici passatul lui nepotitu din incinta smc ,ala care are voie sa stationezi, si cartela pe banii nostri, vezi de altceva...du-te si nu mai venii.....sa te uiti pe strada in spate...vorbesc serios
FIASCO
28 Oct 2010

bai relu esti un dc bun dar fara ionel esti un luser si cred ca esti constient\ ce te faci daca te sapa ionel cum stii ca o face auzi....oprea gabriel cand l-a data afara pe ionel stii ce i-a zis citez:"armata nu e facuta numai din smc"...."v-am dat comandant.....descurcati-va"... ce te faci daca pleaca? imi estemila detine apropo....cristina mocanu a fost si pe la mine si pe la altii...sa nu treaca si pe la tine pleaca si du-te!!
FIASCO
28 Oct 2010

apropo...ati vazut cum arata curtea smc?,,,,,cand a aratat asa?...niciodata este raspunsul!!...matura frunzele mai oprica...sau tu cristina nocanu...dar la cate atributiuni ai....eu nu inteleg de ce mai exista finaciar....si asa boul ala care va conduce este in plus ca el doar executa...un papa lapte! ionele...relule....trec aniii....imbatraniti.....vine noul val....feriti-va de batranete!!!....sau de drumurile neiluminate!!!ps: intelegeti voi!!!
MARINACHE
06 Feb 2012

SPITALUL MILITAR UN JEG ,,,UN FOCAR NU DE OAMENI BOLNAVI DE PROSTI CE SA MAI ,,CURVE DIN MOLDOVA NISTE HOTI CARE VOR SA NENOROCEASCA BUCURESTIUL,,,HUAAAAAAAA SPITALUL MILITAR CENTRAL,,,
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine