2019-08-18 14:02

Conflict deschis între regizorul Andrei Șerban și Ioan Holender, fost director al Operei de stat din Viena

 |  22:40
Conflict deschis între regizorul Andrei Șerban și Ioan Holender, fost director al Operei de stat din Viena

Joi, Mediafax a prezentat radiografia critică realizată de dirijorul Holender actualei conduceri a Operei Române. ”Peştele ştim de unde se împute”încheia Holender referindu-se la sistemul clientelar din interiorul culturii. Vineri, scrisoarea a stârnit un schimb epistolar Şerban-Holender.

Joi, 26 ianuarie 2017, Mediafax a publicat în exclusivitate scrisoarea deschisă dirijorului şi fostului director al Operei din Viena Ioan Holender, în care acesta făcea o radiografie critică a mandatului Beatrice Rancea de la Opera Română Bucureşti, după ”ruşinoasa izgonire a cuplului Kobborg-Cojocaru de la conducerea baletului ONB”.

Portretul acid al situaţiei de la Opera Naţională este sintetizat în fraza: ”Iată cum astfel cei trei muschetari: Mottadelli, Zanella şi Şerban, sub egidă binevoitoarei doamne Director Interimar Beatrice Rancea, conduc destinele fostei prestigioase instituţii ale primei scene lirice ale unei ţări în care cam toate s-au pierdut şi căreia cumva, doar cultură îi mai rămăsese. Oare fostul Ministru al Culturii Ionuţ Vulpescu, acum din nou înscăunat, ce părere are despre toate acestea, căci peştele ştim de unde se împute?!”

Astăzi, 27 ianuarie, regizorul Andrei Şerban, unul dintre cei vizaţi de scrisoarea lui Ioan Holender, a reacţionat: ”E vorba de o răzbunare? Pentru ce? Ce v-am facut? De unde acest atac sub centură contra mea? Nici macar nu aţi văzut Lucia, nici noua Văduvă ”

Ioan Holender revine, printr-o scrisoare deschisă remisă EXCLUSIV Mediafax şi arată că Andrei Şerban primeşte în ”săraca Românie” sume aberante, care în strainatate nu se plătesc nimanui.şi numeşte Galele de operă - “evenimente” nascocite de Beatrice Rancea cu scopul de a atrage atentia unor politiceni locali.

”Te faci mai mic decat esti, daca imi prezinti cuvintele extaziate ale “cuiva de statura” lui Gabriel Liiceanu intr-un sfert de pagina.” ”In plus nu stiu daca sunt adevarate sumele aberante, care se spune ca ti-au fost platite in saraca noastra Romanie si care sunt convins ca si dumneata, din proprie experienta, stii foarte bine ca in strainatate nu au fost niciodata oferite, asa cum nici astazi nu se platesc nimanui.” ”Galele de opera sunt “evenimente” nascocite de Beatrice Rancea cu scopul de a atrage atentia unor politiceni locali din Iasi, sau Bucuresti asupra dibaciei sale organizatorice. Faptul ca decide sa plateasca sume aberante diferitilor artisti si sa organizeze concursuri cu clasamente ale propriilor realizatori este caraghios si acordandu-si premii, diplome s.a. pentru propria activitate provoaca doar ilaritate si stupefactie.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray