2020-06-04 09:23

Consilierii nu-i lasă gunoaiele lui Oprescu. Primarul general aruncă bani pe studii de fezabilitate inutile

 |  19:59
Consilierii nu-i lasă gunoaiele lui Oprescu. Primarul general aruncă bani pe studii de fezabilitate inutile

“Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic pare să fie deviza Consiliului General al MunicipiuluiBucureşti (CGMB). Consilieriigenerali au modificat strategia de salubrizare elaborată de Oprescu după bunul lorplac. Astfel, salubrizarea rămâne la sectoare, iar visul primarului general dea repartiza serviciile pe patru zone a fost năruit. Oprescu refuză însă să sedeclare învins, anunţând că a fost modificată în CGMB doar denumireaprogramului de salubrizare.

Consilieriigenerali au respins planul de salubrizare gânditde Sorin Oprescu, aprobând o formă a proiectului care nu schimbă, practic,nimic în acest domeniu. Primarul general a fost nevoit, astfel, să renunţe laideea de a lua salubrizarea de la sectoare. “Strategia desalubrizare a trecut de această dată pentru că nu schimbă mai cu nimic situaţiaactuală. Serviciile de salubrizare rămân la sectoare. A fost un amendament dinpartea consilierilor PNL”, ne-au declarat sursedin cadrul CGMB. Oficialii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) susţin însăcă nu a fost modificată decât denumirea proiectului de salubrizare. “Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat şi amendat proiectul de hotărâre «Strategia dedezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare» prin schimbareatitlului în Hotărâre privind aprobarea măsurilor de dezvoltare a gestiuniideşeurilor în Municipiul Bucureşti. Diferenţele ţin de înlocuirea denumirii deStrategie de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare cuMăsuri de dezvoltare a gestiunii deşeurilor în Municipiul Bucureşti peste totîn conţinutul hotărârii, restul textului rămânând neschimbat”, ne-au declarat reprezentanţii PMB. Deşi a pierdul lupta cu consilierii generali, Oprescu vrea totuşi să cheltuiască1,25milioane de lei pe o licitaţie pentru desemnarea consultantului care vaîntocmi documentaţia ce va sta la baza licitaţiei pentru delegarea serviciuluide salubrizare. Programată iniţial pentru 01.11.2010, licitaţia va fi organizatăpe 04.11.2010. “Licitaţia pentru desemnarea consultantului care va întocmidocumentaţia care va sta la baza licitaţiei pentru delegarea serviciului desalubrizare al Capitalei este programată pentru data de 04.11.2010. Activitateade deszăpezire face parte din cadrul serviciului de salubrizare”, ne-au mai explicat reprezentanţii municipalităţii.

Oficialii PMB nu au putut menţiona câte firme se vorocupa de serviciul de salubrizare în viitor. “Numărul de firme va rezulta din documentaţia elaborată de consultant şidupă aprobarea acesteia de către CGMB, care poate aduce modificări la aceastădocumentaţie”, au mai precizatreprezentanţii PMB.

Strategia de salubrizare iniţiată de Sorin Oprescu a fostrespinsă în precedenta şedinţă a CGMB.

Chiliman se bucură de victorie

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, este printre ceimai mulţumiţi că strategia de salubrizare rămâne neschimbată, având în vederecă a încheiat, în urmă cu doi ani, un contract pe 25 de ani cu firma Romprest. “Din câte ştim, nu sunt mari schimbări ale noi strategii de salubrizare.Nu este nimic rău dacă Primăria Generală organizeazălicitaţii pentru celelalte sectoare. Nu poate fi însă anulată licitaţia de lasectorul 1. Este o licitaţie, din 2008, ce s-a desfăşurat în condiţii legale”, ne-au declarat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

PrimăriaCapitalei anunţase iniţial că va organiza o licitaţie pentru consultanţă laîntocmirea documentaţiei ce va sta la baza unei alte licitaţii, cea pentrudelegarea serviciului de salubrizare a Bucureştiului. Potrivitdatelor depe site-ul guvernamental de licitaţii publice, firma câştigătoare va întocmi,în 75 de zile de la semnarea contractului, documentaţia în baza căreia vorfiorganizate licitaţiile pentru delegarea serviciului public desalubrizare şi serviciului public de igienizare în Bucureşti. Practic, parteade bază a acestei documentaţii va fireprezentată decaietele desarcini şi regulamentul serviciului. Caietul de sarciniva firealizatpentru celetrei componente ale serviciului de salubrizare,respectivsalubrizarea stradală, salubrizarea menajeră şi serviciul deiarnă. În caietul de sarcini al licitaţiei din 1 noiembrie se arată că, pe bazaunei hotărâri a CGMB, pentrucele trei componenteva fi realizată ozonare (împărţire) aCapitalei în minimumpatru zone, astfel încât săse asigure o eficienţă maximă a serviciului. Vor fi propusetrei variantede zonare, astfel încât să se asigure un echilibru între numărul de artere şinumărul de locuitori. Pentru fiecare zonă se va face un calcul de eficienţă.Cel puţin, acestea erau socotelile iniţiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-16Parerea ta...

TEODOR
02 Noi 2010

Dupa bunul lor plac si mai ales dupa interesele lor,au modificat domnii consilieri,strategia elaborata de Oprescu!Cine crede ca acestor consileri le pasa de altceva decat de propriile interese,e naiv!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine