2020-08-04 14:26

Contractele de salubrizare ale Capitalei

 |  15:24
Contractele de salubrizare ale Capitalei

P24

Pe motiv că multe din deciziile care influenţează calitatea vieţii bucureştenilor se iau la nivel local, purtătorul de cuvânt al PNL din Consiliul General, Ciprian Ciucu, arată că bugetul salubrizării Capitalei este comparabil cu întregul buget al municipiilor Ploieşti şi Sibiu. Circa o jumătate de miliard de lei se duce pe cutăţenia Bucureştiului, care are faima unui oraş murdar.

Contractele de salubrizare/deszăpezire pe sectoare arată că SC ROMPREST SA încasează cei mai mulţi bani. De altfel, acesta este singurul contract valabil din Capitală, celelalte fiind ilegal prelungite. Suma totală nu conţine şi valoarea de la Sectorul 5, pentru care Municipalitatea a asigurat salubrizarea şi deszăpezirea tot cu ROMPREST. 484 de milioane de lei se cheltuie pe salubrizare în 5 sectoare ale oraşului. Datele arată că Bucureştiul cheltuie pe salubrizare/deszăpezire o sumă comparabilă cu bugetul Sibiului.

-         Sectorul 1: Contractul cu SC ROMPREST SA a foct semnat în 2007 pentru o perioadă de 25 de ani, deci expiră în 2032. Valoarea contractului este de 150 milioane de lei, suprafaţa acoperită fiind de 67,5 kmp.

-         Sectorul 2: Contractul cu SC SUPERCOM a expirat în 1999, de atunci fiind prelungit ilegal, prin acte adiţionale. Suma anuală plătită este de 105 milioane de lei, pentru suprafaţa de 32,5 kmp.

-         Sectorul 3: Contractul cu ROSAL a expirat în 1999, de atunci fiind prelungit ilegal, prin acte adiţionale. Suma anuală plătită este de 103 milioane de lei, pentru suprafaţa de 32 kmp.

-         Sectorul 4: Contractul cu REBU a expirat în 1997, de atunci fiind prelungit ilegal, prin acte adiţionale. Suma anuală plătită este de 50 milioane de lei, pentru suprafaţa de 34 kmp.

-         Sectorul 5: Din 2011 nu mai există niciun contract, salubrizarea şi deszăpezirea fiind executate de Primăria Capitalei cu firma ROMPREST, pe suprafaţa de 30 kmp. Nu se cunosc costurile.

-         Sectorul 6: Contractul cu firma URBAN a expirat în 1999, de atunci fiind prelungit ilegal, prin acte adiţionale. Suma anuală plătită este de 76 milioane de lei, pentru suprafaţa de 38 kmp.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz