2020-07-08 18:03

Control ANPC la complexul comercial Dragonul Roşu. Comisarii au dat amenzi de 700.000 lei

 |  08:51
Control ANPC la complexul comercial Dragonul Roşu. Comisarii au dat amenzi de 700.000 lei

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut, luni, un control în complexul comercial Dragonul Roşu din judeţul Ilfov. Oamenii legii au dat amenzi de aproape 700.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii, comisarii ANPC, sprijiniţi de 40 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române, au desfăşurat o acţiune de amploare la complexul comercial Dragonul Roşu din judeţul Ilfov şi au dat 125 amenzi în valoare de 694.500 lei.

"Acţiunile controlului au vizat operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ. 100 de comisari ai ANPC au verificat respectarea drepturilor consumatorilor la comercializarea jucăriilor, îmbrăcămintei şi încălţămintei. (...) Principalele abateri constatate au fost: lipsa informare a produselor şi etichetarea necorespunzătoare", se menţionează în comunicatul citat.

ANPC a mai precizat că au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, 140.874 de produse în valoare de 1.105.470 lei.

"Neconcordanţa elemntelor înscrise pe etichetă şi lipsa informaţiilor necesare au fost printre principalele abateri. S-au făcut prelevări de produse care vor fi trimise la Laboratorul Larex pentru a verifica dacă informaţiile înscrise sunt sau nu adevarate. Sfătuiesc consumatorii să fie foarte atenţi de unde-şi achiziţionează produsele şi să solicite bonul fiscal pentru a justifica achiziţionarea produselor în cazul în care vor să facă o reclamaţie. Astfel de controale vor continua, iar abaterile vor fi aspru sancţionate", a menţionat preşedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-14Parerea ta...

APLICA LEGEA
14 Iul 2015

Ha , Ha , dupa atitia ani ? Pina acum ce au facut ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz