2019-08-23 07:44

Control la Spitalul de Arşi din București. Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, sub lupă

 |  10:14
Control la Spitalul de Arşi din București. Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, sub lupă

Astazi se verifica daca dezinfecţia în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală a fost facuta corect înainte de începerea lucrărilor de reabilitare. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a solicitat să fie luate probe de pe toate suprafeţele, dar şi de pe instrumentar.

La Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri urmează să ajungă doi epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică, inspectori de la Inspecţia Sanitară de Stat şi specialişti de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Controlul a fost dispus de ministrul Sănătăţii după ce Gazeta Sporturilor a scris, luni, că Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală ar urma să fie redeschisă, însă clădirea este contaminată în continuare, pentru că nu a fost făcută nicio dezinfecţie a pereţilor înaintea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, iar potrivit unor analize de laborator făcute în toamnă, în pereţi există în continuare bacterii şi ciuperci.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Cristina Pelin, declara luni, pentru News.ro, că nu a primit nicio solicitare pentru o inspecţie epidemiologică la Spitalul de Arşi, Secţia de Terapie Intensivă nefiind deschisă, dar când va exista o astfel de cerere vor fi recoltate probe de peste tot, aşa cum prevede legea.

Ea a explicat că pereţii trebuie trataţi cu anumite substanţe şi că sunt izolaţi cu produse speciale, care să nu permită dezvoltarea microbilor.

"Dacă există o suspiciune că ar exista microbi în pereţi, vom recolta probe şi de acolo. Dar la pereţi este important cu ce material au fost izolaţi, pentru că sunt materiale izolante care nu permit dezvoltarea microbilor", a mai spus directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Inspecţia pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare în cazul Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arşi va urmări dacă sunt respectate circuitele, dacă sterilizarea şi dezinfecţia sunt efectuate corect, a precizat dr. Cristina Pelin.

"Vom analiza dacă sterilizarea şi dezinfecţia sunt efectuate corect. Vor fi recoltate probe de pe toate suprafeţele, din sală, de pe pereţi, de pe mese, de pe instrumentar, din aerul condiţionat, care acum este oprit. Probele vor fi analizate în laboratoare acreditate pentru aceste servicii", a mai spus dr. Pelin.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, dr. Adrian Stănculea, a spus că probele analizate până acum de unitatea sanitară sunt negative.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray