2020-05-29 11:35

Copii români cu boli cardiovasculare grave, operaţi gratuit în Franţa

 |  16:23
Copii români cu boli cardiovasculare grave, operaţi gratuit în Franţa

Doi copii, în vârstă de 6 luni şi respectiv 12 ani, diagnosticaţi cu defect septal atrioventricular tip A şi defect septal ventricular, coarctaţie de aortă şi bicuspidie aortică, vor fi operaţi pe cord la un spital de top din Paris.

Cele două cazuri sociale sunt trimise în Franţa pentru a fi operate pro-bono, în cadrul Campaniei „Inimi pentru Copii”, implementată de Intermedicas, prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, împreună cu Fundaţia Regina Maria şi Fundaţia „Mecenat Chirurgie Cardiaque”. Anual în România se nasc peste 1.400 de copii cu malformaţii la inimă, mai puţin de jumătate ajung să fie trataţi. Dacă ajung să fie operaţi, nouă din zece copii supravieţuiesc.

Eligibile pentru campanie sunt cazurile sociale cu malformaţii congenitale cardiovasculare, care au nevoie de intervenţii chirurgicale de urgenţă. Cei care vor putea beneficia de aceste operaţii sunt copiii cu vârste între 1 şi 16 ani, proveniţi din familii care nu dispun de mijloacele financiare pentru a putea plăti costul intervenţiilor. Valoarea unei intervenţii chirurgicale este de aproximativ 20.000 euro pentru fiecare caz,  şi este susţinută de iniţiatorii programului. „Am încredere foarte mare în acest program şi mă consider norocoasă că am aflat de el. Ştiu că va fi o perioadă dificilă până când fetiţa mea se va întoarce, însă este o şansă reală pentru ea. Sfătuiesc părinţii care se află în situaţii similare, să intre în legătură cu reprezentanţii Intermedicas şi ai Fundaţiei Regina Maria”, spune Lisiana Şaramet din Bucureşti. „Suntem emoţionaţi pentru băieţelul nostru care împlineşte anul acesta 12 ani şi întreaga copilărie a petrecut-o cu multe limitări pe care le impune această bolă. Avem încredere că se va întoarce un copil sănătos”, adaugă Ilie Marian din Iaşi. Campania continuă şi pe parcursul acestui an, iar cei care au nevoie de ajutor pot contacta Intermedicas (021-2221370 sau ) ori Fundaţia Regina Maria (031-4381809 sau ). 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine