2020-02-21 15:15

Copiii de la Teleorman transferaţi la Marie Curie nu suferă de SHU

 |  10:57
Copiii de la Teleorman transferaţi la Marie Curie nu suferă de SHU

Medicul Mihaela Bălgrădean a declarat, marţi, că cei doi copii transferaţi luni din Teleorman la spitalul „Marie Curie” din Bucureşti nu suferă de sindrom hemolitic- uremic (SHU).

„În cazul ambilor copii se infirmă sindromul hemolitic-uremic. Sigur că trebuie să revenim un pic la situaţia celor care se află acum în clinică, trebuie să vă spun că atât copilul de la Mioveni cât şi primul copil de la Feteşti, cel care consumase supa de pui, se simt bine şi probabil că vor părăsi spitalul în zilele următoare. Singurul copil care rămâne aici şi rămâne cu probleme serioase de boală este fetiţa care a consumat carne din sarmale. Starea ei nu este foarte bună, are sindrom hemolitic-uremic tipic ce va necesita probabil încă zile lungi de dializă peritoneală şi alte tratamente care să încerce să amelioreze toată această simptomatologie a bolii, care este proastă, pe mai multe planuri”, a precizat Mihaela Bălgrădean, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Mediafax.

Medicul a ţinut să sublinieze că vaccinurile nu sunt cauza acestei boli.

„Cauza acestei boli (SHU) se leagă în primul rând de reguli de igienă. Trebuie să avem grijă ce le dăm să mănânce copiilor pe care îi creştem”, a completat Mihaela Bălgrădean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine