2020-02-29 02:44

Copiii de până la trei ani, excluși din cheltuielile de întreținere

 |  21:14
Copiii de până la trei ani, excluși din cheltuielile de întreținere

Copiii de până la trei ani vor putea fi excluși din numărul persoanelor care plătesc cheltuielile cu apa, căldura sau gazul în cadrul asociațiilor de proprietari, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi de Senat.

Proiectul inițiat de liberalul de senatorul PNL Dragoș Luchian și adoptat cu 74 de voturi "pentru" prevede că asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor cu vârsta de până în trei ani, scrie Mediafax.

Totodată, inițiativa presupune extinderea termenului de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe lista lunară de plată, de la maximum 20 de zile calendaristice la maximum 30.

Includerea minorilor care au sub trei ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreținere ale locuinței și cheltuielile asociației de proprietari nu se justifică, consideră inițiatorul. Consumul realizat de aceștia se poate reflecta în contoarele de apă sau în consumul locuinței per ansamblu, argumentează senatorul PNL.

''În plus, în condițiile în care animalele mici de companie (pisici, căței, etc) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuință sau apartament/persoană consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile «provocate» de bebeluși pentru buna desfășurare a asociației proprietarilor de locuințe'', mai afirmă Dragoș Luchian în expunerea de motive a proiectului de lege.

Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui proiect.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-13Parerea ta...

UN BUCURESTEAN
14 Sep 2016

Aceasta solutie nu mi se pare corecta. Aceste servicii sunt folosite si pentru copii. Daca se doreste incurajarea natalitatii ar trebui aplicarea unei reduceri de 25% pentru intretinere pentru copii de pana la 18 ani, atat timp cat urmeaza o forma de scolarizare. Asa s-ar mai reduce si abandonul scolar. Altfel, este o discriminare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine