2020-06-06 12:10

Copil mușcat de VIPERĂ în fața blocului. Avertismentul medicilor

 |  13:02
Copil mușcat de VIPERĂ în fața blocului. Avertismentul medicilor

Un adolescent în vârstă de 13 ani din Deva a fost muşcat de o viperă, în timp ce se juca în faţa blocului. Puștiul a fost transportat de urgenţă la spital unde i s-a administrat ser antiviperin. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

„Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU joi seară, în jurul orei 22.30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost muşcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu din Timişoara. Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură”, a declarat Delia Băda, manager al SJU Deva, citat de News.ro.

Medicii avertizează că în cazul unei muşcături de viperă, pacientul trebuie nepărat transportat de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine