2020-08-12 11:55

Coronavirus: Papa Francisc le cere cetățenilor să respecte deciziile guvernanților împotriva pandemiei

 |  14:00
Coronavirus: Papa Francisc le cere cetățenilor să respecte deciziile guvernanților împotriva pandemiei

Papa Francisc le-a cerut joi cetăţenilor să respecte deciziile luate de guvernanţi în lupta împotriva noului coronavirus care, deşi de multe ori deranjante, sunt, în opinia acestuia, "spre binele nostru", relatează EFE.

Suveranul pontif le-a cerut credincioşilor să se roage "pentru autorităţile nevoite de multe ori să ia decizii care nu sunt pe placul cetăţenilor". Mesajul a fost transmis cu prilejul slujbei de dimineaţă, pe care a oficiat-o în reşedinţa sa din Casa Santa Marta, retransmisă la televiziune pentru a putea fi văzută de oamenii plasaţi în carantină.

Papa Francisc a suspendat toate evenimentele religioase cu public ca urmare a epidemiei de coronavirus care afectează talia, unde a provocat deja circa 12.000 de cazuri şi 827 de morţi, în special în nordul ţării.

Din acest motiv, audienţa generală de miercuri şi rugăciunea Angelus au fost oficiate de papă în interiorul Palatului Apostolic, în lipsa publicului, menţinând o distanţă de securitate faţă de ceilalţi prelaţi. Slujba a fost retransmisă via internet şi televiziune.

Au fost închise publicului mai multe spaţii din cadrul Vaticanului, precum Bazilica şi Piaţa Sf.Petru, şi au fost suspendate vizitele "ad Limina Apostolorum" ale episcopilor din Franţa şi Brazilia, prevăzute zilele acestea.

Deocamdată Cetatea Vaticanului a depistat un singur caz pozitiv de coronavirus, care a fost izolat la spitalul Gemelli din Roma.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz