2020-04-05 10:37

CORONAVIRUS. Câți români nu au apă să se spele pe mâini

 |  12:07
CORONAVIRUS. Câți români nu au apă să se spele pe mâini

Institutul Naţional de Statistică realizează anual statistici cu privire la accesul românilor la utilităţi, precum apa curentă. Ultimul raport este șocant: în medie, unu din trei români nu au apă în gospodărie. La oraş, situaţia este bună: Peste 98% din oameni au acces la apă. Doar că asta înseamnă că întreaga problemă stă în rural, unde doar puţin peste 35% au acces la apă curentă, potrivit libertatea.ro.

Pentru mulţi oameni, apa vine de la un râu din apropiere, în găleţi, sau din fântâna de undeva din gospodărie sau, mai rău, din centrul satului. Pentru ei, „spălaţi-vă des pe mâini” este un sfat ce nu poate fi urmat cu ușurință.

Până acum, România nu a avut un focar de infecţie în mediul rural, însă, având în vedere cum evoluează lucrurile, posibilitatea nu poate fi ignorată. Iar mediul rural pare nepregătit pentru a gestiona situaţia. Datele INS sunt alcătuite în funcţie de datele din 2018, care arată o populaţie stabilă la nivelul României de circa 19,5 milioane de oameni.

Din nou la coada Europei Discrepanţa dintre România şi restul Europei este uriaşă. Nu suntem doar pe ultimul loc în UE, cu cel mai mare procentaj de persoane fără acces la apă curentă, ci „conducem” detaşat. Penultimul loc, ocupat de Lituania, are un procent de trei ori mai mic decât ţara noastră. Potrivit statisticilor UE, unul din patru români nu are acces deloc la apă curentă în gospodărie. Lituania are un procentaj de numai 9,1%, adică aproximativ unul din 10 locuitori. Lucrurile avansează, însă ritmul este foarte lent. În 2018, au primit acces la apă 285.000 de persoane. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine