2020-04-10 00:24

Coronavirusul “loveşte” şi în penitenciare?

 |  17:14
Coronavirusul “loveşte” şi în penitenciare?

După incidentul de la Tribunalul Bucureşti, unde un deţinut a fost adus la proces, deşi era suspect de coronavirus, Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă situaţia oficială din penitenciare, în ceea ce priveşte acest aspect.

Şapte deţinuţi sunt izolaţi şi monitorizaţi medical, în prezent, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, cinci dintre aceştia fiind declaraţi negativ în urma testării pentru COVID-19, a informat sâmbătă Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat transmis Agerpres.

Conform sursei citate, pentru ceilalţi doi deţinuţi au fost recoltate probele, conform procedurilor, rezultatele fiind în aşteptare.

De asemenea, toţi contacţii celor şapte deţinuţi sunt, în momentul de faţă, monitorizaţi din punct de vedere medical, coroborat cu aplicarea unor măsuri specifice de siguranţă internă.

"La nivelul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava a fost înfiinţată o secţie de izolare, amplasată într-un corp de clădire separat de celelalte secţii medicale, având ca destinaţie aplicarea unei conduite preventive în eventualitatea incidenţei unor cazuri de suspiciune sau risc epidemiologic.

În prezent, în cadrul acestei secţii sunt izolaţi şi monitorizaţi medical şapte deţinuţi, cinci dintre aceştia fiind declaraţi negativ în urma testării pentru COVID-19.

Pentru ceilalţi doi deţinuţi au fost recoltate probele, conform procedurilor, rezultatele fiind în aşteptare. Totodată, toţi contacţii celor şapte deţinuţi sunt, în momentul de faţă, monitorizaţi din punct de vedere medical, coroborat cu aplicarea unor măsuri specifice de siguranţă internă.

Orice situaţie identificată se notifică Direcţiilor de Sănătate Publică de la nivelul judeţelor, menţinându-se o comunicare interinstituţională permanentă", se precizează în comunicatul citat.

Ulterior acestui comunicat de presă, ANP a revenit cu precizarea că rezultatele testelor efectuate pentru cei doi deţinuţi aflaţi sub monitorizare medicală/izolare în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti Jilava sunt negative. Aceştia nu sunt infectaţi cu virusul COVID-19.

Din considerente preventive, se va menţine măsura de monitorizare medicală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine