2020-01-25 13:29

Corpul de Control al Ministerului Sănătății, verificări la Spitalul Județean de Urgență Craiova

 |  12:56
Corpul de Control al Ministerului Sănătății, verificări la Spitalul Județean de Urgență Craiova

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a demarat, luni, verificări la Spitalul Județean de Urgență Craiova după decesul a doi din nouă pacienți operați de obezitate morbidă, potrivit unor surse medicale, citate de Agerpres.

Intervenţiile chirurgicale au fost făcute cu sprijinul unor medici din Franța.

În cele două cazuri de deces au fost deschise dosare de cercetare penală de către Inspectoratele de Poliție din Dolj și Olt pentru ucidere din culpă și, respectiv, pentru moarte suspectă.

Ministerul Sănătății a anunţat, într-un comunicat de presă, că medicii străini care au participat la aceste operații nu dețineau aprobare temporară sau ocazională de prestare de servicii medicale în România de la Colegiul Medicilor. De asemenea, unele dispozitive și consumabile folosite proveneau din sponsorizări pentru care nu există contracte de sponsorizare şi documente care să ateste calitatea acestora.

"Inspecția Sanitară a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la nouă operații efectuate cu sprijinul unor medici străini la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova fără aprobare temporară sau ocazională de prestare de servicii medicale în România de la Colegiul Medicilor. Inspectorii au mai sesizat și Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale cu privire la utilizarea în cadrul acestor operații a unor dispozitive și consumabile provenite și din sponsorizări pentru care nu există contracte de sponsorizare, respectiv documente care să ateste calitatea acestora. Răspunderea pentru obținerea aprobărilor, respectiv pentru documentația aferentă dispozitivelor medicale aparține Spitalului Județean, nu medicilor din Franța", se arată în comunicatul citat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine