2020-02-26 22:50

UPDATE. Regina Ana, înmormântată la Curtea de Argeş

 |  12:07
UPDATE. Regina Ana, înmormântată la Curtea de Argeş

UPDATE, ora 18.45 Regina Ana a fost înmormântată, sâmbătă, în Noua Catedrală de la Curtea de Argeş, cortegiul funerar fiind întâmpinat de mii de oameni care au aplaudat și au aruncat flori pe șosea înaintea mașinii mortuare.

Cortegiul care a plecat din fața Palatului Regal din București a parcurs traseul Chitila — Găești — Topoloveni — Pitești și a ajuns la Curtea de Argeș după mai mult de trei ore.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost purtat de opt militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", care l-au depus pe un catafalc în fața noii catedrale.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, și ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, având alături și un sobor de preoți ortodocși.

Slujba ortodoxă a durat aproximativ o jumătate de oră, după care sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost dus în noua catedrală. Aici a avut loc ceremonia îngropării la care au participat doar membrii familiei regale.

Noua Catedrală de la Curtea de Argeş nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântarea Reginei Ana. 

....................

O serie de ceremonii religioase au avut loc sâmbătă dimineaţa, la Palatul Regal din Capitală şi în Piaţa Palatului, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana fiind condus la Curtea de Argeş pentru slujba de înmormântare.

Coretegiul funerar a plecat de la Palatul Regal spre Bulevardul Magheru. Când vor ajunge la Piaţa Romană, călăreţii se vor retrage şi se va continua traseul cu viteză mică în direcţia Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Bulevardul Mareşal Prezan până la Arcul de Triumf.

De asemenea, deplasarea de la Arcul de Triumf spre Curtea de Argeş se va face pe traseul Chitila – Găeşti – Topoloveni – Piteşti – Curtea de Argeş. Cortegiul funerar va încetini viteza în localităţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-13

In legatura cu acest articol...

Cortegiul funerar al Reginei Ana, însoţit de 12 cai din Detaşamentul de cavalerie al Jandarmeriei

Zi de doliu național pe teritoriul României în memoria Reginei Ana
Parerea ta...

DUMNEZEU(L MAMII LOR!)
14 Aug 2016

CE RUȘINE! CÎT TUPEU PE PARAZIȚII ĂȘTIA ORDINARI! ȘI CÎTĂ PROSTIE DINSPRE ROMÎRLANI CARE ÎNGĂDUIE SĂ LE FIE ÎNCĂ O DATĂ SPURCAT PĂMÎNTUL SFÎNT AL ȚĂRII TOCMAI DE CĂTRE ACESTE SECĂTURI CARE AU JEFUIT ȚARA SISTEMATIC ȘI AU SUPUS POPORUL LA GENOCID PRIN TRIMITEREA LUI ÎN CELE DOUĂ RĂZBOAIE MONDIALE, PRIN ÎNFOMETARE ȘI, MAI CU SEAMĂ, PRIN MIZERIE GENERALĂ! DEȘTEAPTĂ-TE, ODATĂ, ROMĂNE!
SERGIU NICOLAESCU
14 Aug 2016

Adeverul e că toată parastiseala asta dă căkkat a ieșit așa nașpa pen'că a fost pă scenariu' și regia unui lymbric, unui rahhatt în ploaie, actorașu dă doi bani, numitul Dudă, un mocofan căruia îi poutt picerele prin bocanci, bașca oafa aia a lui hopînzhol, matracuca dă nevastă-sa, Reta. Altceva ar fi fost dacă regia o făcea mandea...Ați văzut ce scenariu și ce regie v-am înfipt la lungmetrajul ”Rivaluția dîn '89”. Este că v-am luat maul, pupa-m-ați la gahoz, prostălăi romîrlani!
CROCODILUL FLAMAND
14 Aug 2016

BAI FRATE...E O INMORMANTARE..A SOTIEI FOSTULUI REGE>>>>>SI DACA S-AR FI FACUT IN ELVETIA TOT ASA ERA...CHIAR DACA TARA NU MAI E MONARHIE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine