2019-10-17 13:51

COȘMARUL de 12 ore al pasagerilor din cursa Blue AIR spre MALAGA. Femei, copii, bătrâni - blocați ore întregi în avion, pe un alt aeroport, din vina companiei

 |  14:35
COȘMARUL de 12 ore al pasagerilor din cursa Blue AIR spre MALAGA. Femei, copii, bătrâni - blocați ore întregi în avion, pe un alt aeroport, din vina companiei

Pentru cei peste 100 de pasageri care s-au îmbarcat marți, 23 ianuarie, pe cursa aeriană București-Malaga, a companiei Blue Air, călătoria s-a dovedit a fi un adevărat coșmar, pe care nu îl vor putea uita prea curând.

Avionul a decolat cu întârziere chiar de la București, plecarea fiind la ora 15.50, față de 15.30, așa cum era anunțat, dar acest lucru nu este unul ieșit din comun pentru zborurile Blue Air, spun cei avizați.

Potrivit pasagerilor cu care am discutat, ieșit din comun este abia ceea ce a urmat. Astfel, în timp ce avionul se pregătea de aterizare la Malaga, pe o ceață densă, pilotul a luat în ultimul moment decizia să renunțe la manevră și, cu o mișcare bruscă – fapt care a făcut ca oamenilor să le sară inimile din piept de spaimă -, a întors avionul și i-a anunțat pe pasageri că, din cauza situației meteo, cursa a fost redirecționată către aeroportul din Sevilla.

Ajunși la Sevilla, după un zbor care a durat ceva mai mult de o oră, pasagerii au fost informați de către comandant că nu vor putea coborî pe aeroport să se dezmorțească, pe motiv că Blue Air nu are contract cu autoritățile aeroportuare de acolo.

Altfel spus, pasagerii, printre care se regăseau, evident, și copii, bătrâni și femei, erau obligați să rămână în avion, pe timp nedefinit, în condiții în mod clar improprii.

Depășit complet de situație, echipajul dădea din umeri la solicitările disperate ale unora dintre pasageri, mai ales că printre ei se regăsea și un copil cu sindrom Down, bolnav de pneumonie, care ar fi avut nevoie de asistență specializată.

Ajutor din țară

După nu mai puțin de PATRU ore de așteptare, blocați în avionul Blue Air, fără apă și mâncare suficientă și fără o perspectivă clară că situația se va încheia curând, pasagerii au decis să ia problema în propriile mâini și să sune autoritățile de la București, solicitând ajutor.

Și bine au făcut! După încă vreo oră și ceva, la intervenția autorităților române (în special Ministerul de Externe, dar nu numai), pasagerilor li s-a permis să coboare pe aeroport, bagajele au fost și ele descărcate, iar ceva mai târziu, în miez de noapte, au fost preluați de două autocare care i-au transportat la Malaga, destinația originală a cursei.

Complet epuizați, după circa 12 ore de la decolare, pasagerii au ajuns la Malaga miercuri, în jurul orei 03.00 dimineața (04.00, ora României), încă șocați de situația prin care au trecut și de „serviciile” prestate de Blue Air.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray