2020-06-06 12:22

Cozi de peste 10 kilometri la Vama Giurgiu

 |  14:16
Cozi de peste 10 kilometri la Vama Giurgiu

Mai bine de o oră durează ieşirea din ţară a Tirurilor prin Punctul de Frontieră Giurgiu, unde miercuri după-amiază cozile se întind pe mai mult de 10 kilometri, pe DN 5.

De data aceasta, vinovată de cozile create este CNAIR, care, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, schimbă tonetele de control, cântărire şi taxare.

În aceste condiţii, coada de Tiruri se întinde, pe prima bandă a DN5, până la Daia, la aproximativ 10 kilometri de municipiul Giurgiu.

Traficul este dirijat de trei echipaje de poliţie postate pe DN 5 şi la intrarea în municipiu care permit deplasarea camioanelor eşalonat, câte 10-15 odată pentru a nu se crea aglomeraţie în frontieră şi pentru a nu se bloca circulaţia pe drumul naţional şi la intrarea în Giurgiu, dar şi în localităţile învecinate, Remuş, Cetatea, Frăteşti.

Şoferii nevoiţi să aştepe la coadă sunt nemulţumiţi şi spun că la Giurgiu este mereu coadă, iar motive se găsesc de fiecare dată: “Ba se fac reparaţii la pod de către partea bulgară, ba de partea română, ba nu funcţionează sistemul informatic în partea bulgară, ba nu funcţionează sistemul de cântărire în partea română…” – spune un şofer intervievat de Agerpres.

Potrivit site-ului IGPF, timpul de aşteptare pentru TIR-urile care ies din România este de 70 de minute şi pentru cele care intră în România este de 40 de minute, iar pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 20 de minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine