2020-07-11 05:36

Cozi interminabile la frontiera de Vest. Camioanele aşteaptă câte şase ore să iasă din ţară

 |  10:42
Cozi interminabile la frontiera de Vest. Camioanele aşteaptă câte şase ore să iasă din ţară

Mii de camioane așteaptă, luni dimineaţă, să treacă frontiera de vest a României, unde timpii de așteptare, pe sensul de ieșire din România, depășesc chiar și 6 ore.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cea mai mare aglomeraţie se înregistrează în Punctul de frontieră Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, unde coloana de camioane se întinde pe aproximativ 16 km, iar mașinile sunt parcate chiar pe banda de urgență.

Conform aplicației Poliției de Frontieră, la Nădlac 2 timpii de așteptare sunt de 360 de minute, însă șoferii se plâng că stau chiar și mai mult.

Tot în Arad, la Nădlac 1 se așteaptă 80 de minute, iar la Vărșand, 300 de minute. La Borș, în Bihor, se așteaptă 240 de minute, iar la Petea, în Satu Mare, 150 de minute.

Pe sensul de intrare în România, probleme mai mari sunt doar la Nădlac 2, unde se așteaptă 60 de minute.

Circulația mașinilor mici și a autocarelor nu este afectată.

Poliția de Frontieră a luat măsuri speciale pentru a face față situației și lurează pe numărul maxim de căi de ieșire din România, în funcție de configurația fiecărui punct.

Însă este vorba de un număr foarte mare de camioane care așteaptă ca să iasă din țară. S-a ajuns în această situație, după ce în ultmele zile au existat două perioade în care circulația traficului greu prin Ungaria a fost interzisă: pe data de 1 noiembrie, de Ziua Tuturor Sfinților, și, apoi, în week-end.

De asemenea, conform informațiilor disponibile pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, o altă cauză a timpilor mari de așteptare o constituie verificările amănunţite realizate de vameşii din Ungaria, care controlează fiecare mijloc de transport.

În aceste condiţii, Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia online care monitorizează traficul, de pe site-ul instituţiei, politiadefrontiera.ro, astfel încât să aleagă pentru ieşirea din ţară un punct unde nu sunt timpi mari de aşteptare pentru control.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz