2020-05-27 03:59

Craiova: Sute de protestatari cer un oraș liber de 5G

 |  20:00
Craiova: Sute de protestatari cer un oraș liber de 5G

Câteva sute de persoane au protestat, sâmbătă după-amiaza, în centrul Craiovei, împotriva implementării tehnologiei 5G.

Protestul este organizat după ce reprezentanţii societăţii civile din Craiova au votat, marţi, la finalul unei dezbateri publice cu tema "Tehnologia 5G, de la promisiuni la riscuri globale", care a durat circa patru ore, pentru ca oraşul "să fie liber de 5G".

Preşedintele Asociaţiei Civică pentru Viaţă (ACpV), conf.univ.dr.Luminiţa Simoiu, a afirmat că la nivel internaţional sunt mii de studii ale oamenilor de ştiinţă care au stabilit că radiaţiile electromagnetice nu numai că nu sunt neutre, ci chiar omoară, iar riscul pentru cetăţenii Craiovei este şi mai mare, pentru că aceştia sunt supuşi şi radiaţiilor ionizante de la Centrala de la Kozlodui.

"Medicii atrag atenţia asupra numărului tot mai mare de cazuri de cancer în această zonă, inclusiv la copii, din păcate. Poate nu întâmplător, potrivit unui studiu al INS, până în anul 2050 se estimează că regiunea din România în care se va înregistra cea mai mare rată a scăderii populaţiei este Oltenia, unde populaţia va fi la jumătate faţă de câţi suntem acum. În ultimele decenii radiaţia undelor electromagnetice s-a intensificat constant de mai bine de două decenii prin amploarea evoluţiei tehnologiei wireless. Sunt zeci de cazuri în zona noastră de persoane cu afecţiuni grave din cauza hipersensibilităţii la radiaţii electromagnetice pe care au căpătat-o în timp, inclusiv cancere cerebrale. Deja au început să se vadă efectele. Iar tehnologia wireless 5G va aduce o creştere uriaşă a poluării electromagnetice, într-un timp foarte scurt, pentru că în loc de turnuri cu antene la distanţe de câţiva kilometri unul faţă de altul, vor fi amplasate antene celulare de mici dimensiuni, dar foarte puternice, în medie la fiecare a treia locuinţă. În loc de 2.000 de sateliţi care orbitează Pamântul în prezent, vor fi în cel mai scurt timp 50.000 de sateliţi şi vor fi milioane de antene 5G", a spus preşedintele ACpV, asociaţia care a organizat protestul, autorizat de către municipalitate.

Aceasta a mai afirmat că oamenii trebuie să se informeze din studii realizate de specialişti şi nu de la persoane fără expertiză, care îşi dau cu părerea în spaţiul public.

"Când este vorba de viaţa noastră şi a copiilor noştri, căutăm cei mai buni medici. Aşa trebuie să procedăm şi când ne informăm: să vedem cine este şi ce expertiză are cel care ne vorbeşte. În studiile ştiinţifice nu se porneşte de la idei preconcepute, iar oamenii de ştiinţă spun că această tehnologie este nocivă pentru sănătate şi pentru mediu. La Craiova a fost o dezbatere publică pe această temă la care au participat medici, biochimişti care au prezentat efectele radiaţiilor electromagnetice, radiaţii care vor fi şi mai puternice dacă se va implementa 5G. Am dat cuvântul experţilor din toate domeniilor şi au fost reprezentate toate categoriile sociale din Craiova care au votat împotriva implementării tehnologiei 5G în Craiova, pentru un oraş liber de 5G. Le cerem autorităţilor craiovene să ţină seama de voinţa cetăţenilor, pentru că ei ne reprezintă, nu hotărăsc în numele nostru", a mai spus preşedintele ACpV.

Organizatorii protestului împotriva 5G organizat la Craiova au afirmat că acţiunea se înscrie în cadrul protestelor "STOP 5G" organizate sâmbătă, 25 ianuarie, în 32 de ţări ale lumii, printre care şi în România, unde oraşe participante au mai fost Bucureşti, Braşov şi Râmnicu Vâlcea.

"Misiunea Coaliţiei STOP 5G este de a PROTEJA drepturile constituţionale ale cetăţenilor României, printre care dreptul la viaţă, dreptul la sănătate, dreptul la un mediu curat, dreptul la proprietate, dreptul la intimitate, atât prin a STOPA DEMERSURILE GUVERNULUI ROMANIEI şi ale ANCOM ce privesc promovarea cu celeritate a implementării tehnologiilor 5G în România şi oprirea oricărui demers legislativ destinat implementării acestor tehnologii invazive, nesustenabile, experimentale şi dovedit a fi dăunatoare intregului ecosistem. Coaliţia STOP 5G are ca scop responsabilizarea tuturor actorilor sociali şi politici pentru angajarea răspunderii Instituţiilor Statului, a funcţionarilor şi a tuturor factorilor de decizie în raport cu necesitatea de a respecta drepturile constituţionale prin respectarea şi aplicarea PRINCIPIULUI PRECAUŢIEI care protejează viaţa, sănătatea oamenilor precum şi mediului natural", se afirmă în comunicatul Coaliţiei STOP 5G din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-25Parerea ta...

MARCEL
25 Ian 2020

Sunt tari care Nu au permis sa fie implementata tehnologia 5 G. In Romania care este COLONIE politicienii AU ACCEPTAT SI VOR ACCEPTA ORICE. DE LA DISTURGEREA ECONOMIEI PANA LA DISTURGEREA POLULATIEI...FARA ALTE COMENTARII....AM VRUT DEMOCRATIE....NE MERITAM SOARTA
COMISARUL PARAIPAN
25 Ian 2020

ha ha ha protesteaza acum?????????? dar 30de ani de ce nu au zis nimic? inseamna ca le place sa suga prazul mafiotilor psd-isti ca e gros si da orgasme.Exact asa spunea si UDREA ca prostii au politicienii pe care-i merita.Parca la voi in Craiova era paradisul ciordelilor cu COCOS si UDREA si Bercea si Basescu.acu sa va faceti bors cu 5G ca e cadou de la mafia COCOS-BERCEA pe care ati umplut-o de bani.Cand o sa mai iesiti la miting va iradiaza cu telefoanele si in cateva zile sunteti la morga o sa faca cu voi dresura ca la circ si o sa mergeti in varful picioarelor de frica.Si sa spuneti "multumim sefu" lui Qiorul Basescu si la toti mafiotii pe care i-ati pupat in cur.SA TRAITI BINE...HA HA HA STUPID PEOPLE
CUCUVEAUA ROZ-BONTON
26 Ian 2020

Prost mai esti,bai tu cu,, comisarul parapanta'' ,,30 de ani cu mafia psd'' dar dai exemple cu udrea cocos basescu bercea Dar ciorbea radu vasile constantinescu ce erau oare ,sfintii mucenici?Dar sica cu banetul pentru campania sa electorala dar alina gheorghiu -dej cu mafiotul acela de la iasi care a fost putin si la puscarie care voia,, registrul ''pe spaga dar valceanu cu contractele cu transelectrica dar toate spagile date de guwernerul meu celor care i au ajutat sa puna mana pe putereHai lasa ne !
TEHNOLOGIA
26 Ian 2020

„O țară care are un control complet asupra propriului său internet i-ar permite să se protejeze mai eficient împotriva amenințărilor online ostile și interferențelor din alte țări.” Izolarea se face „în principal pentru control”, Încrederea este expresia noastră personală, interioară a acestui principiu. Este ceea ce ne permite să ne simțim confortabil scriind un cec pentru serviciile care urmează să fie prestate, lăsându-ne copiii de la școală și împărtășind informațiile noastre cu o persoană sau o companie. De exemplu, avem încredere în aplicațiile de pe telefoanele noastre? În mod implicit, atunci când facem clic pe orice aplicație, oferim creatorilor și entităților din spatele acestei aplicații încrederea noastră, cu toate acestea, rareori ne luăm timpul necesar pentru a înțelege tot ceea ce avem încredere în acele aplicații. Pur și simplu a fi conștient este un prim pas bun, dar dacă sunteți ca majoritatea oamenilor și interacționați cu tehnologia în mod regulat, ar trebui să vă întrebați ce spune traseul dvs.
MAI CLAR ,MAI CONCRET!.
26 Ian 2020

CE spune traseul ?Traseul spune ca orice actiune am face cu PC ul suntem urmariti de cineva
VODAFONE
26 Ian 2020

PRIMA REŢEA 5G ÎN ROMÂNIA CE ESTE 5G? Vodafone.ro 5G înseamnă o viteză mult mai mare, dar cel mai important, înseamnă transfer de date aproape instantaneu şi o multitudine de dispozitive conectate între ele, în acelaşi timp. De aceea, 5G va face posibile toate inovaţiile viitorului care au nevoie de procesare în timp real: operaţii la distanţă, maşini care se conduc singure, holograme, drone comerciale, clădiri smart sau gaming în cloud. Practic, posibilităţile vor fi infinite. 5G schimbă jocul şi accelerează inovaţia.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine