2020-06-05 10:32

Credite scadente la Primăria Sectorului 4

 |  22:23
Credite scadente la Primăria Sectorului 4

P24

Împrumuturi mai vechi decât mandatele lui Piedone la Primăria Sectorului 4 au ajuns la scadenţă. Pentru refinanţarea acestora, administraţia locală a solicitat o refinanţare a creditelor de 97 de milioane de lei. Actualul împrumut este aproape egal cu datoria publică a primăriei, care a ajuns la 18% din bugetul total. Actualul credit de refinanţare va fi folosit la dezvoltarea urbană a sectorului.

Gradul de îndatorare a Primăriei Sectorului 4 este de circa 100 de milioane de lei, adică 18% din totalul bugetului local, dintr-un maxim admis de 30%. Actuala administraţie nu poate spune dacă banii s-au cheltuit cu folos şi nici de ce nu a fost achitat. Tot ce se poate spune este doar că trebuie să achite creditul, iar pentru asta a trebuit să-l refinanţeze. Cea mai bună ofertă a fost găsită la CEC Bank, unde dobânzile sunt sub 1%. Potrivit unui comunicat transmis redacţiei, „împrumutul este  destinat refinanţării unor credite de investiţii din care au fost finanţate in anul 2009 proiecte de investiţii precum reabilitarea  sistemului rutier, amenajarea de parcări sau extinderea reţelei de apă si canalizare. Proiectele de investiţii au fost finalizate în totalitate, scopul împrumutului actual fiind realizarea de economii prin reducerea costurilor de finanţare şi crearea  de lichiditate pe termen mediu, în vederea implementării unor noi proiecte de investiţii ale Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti”. Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, susţine că actualul credit este mai ieftin, iar gradul de îndatorare s-a redus. “Bugetul Sectorului 4 este unul dintre cele mai mici dintre bugetele sectoarelor Capitalei şi trebuie gestionat cu o eficienţă maximă. Prin semnarea acestui acord de refinanţare cu CEC Bank, am obţinut o serie de avantaje în beneficiul comunităţii noastre. În primul rand, am făcut economii, întrucât costul global al creditului este mai ieftin, iar gradul de îndatorare al primăriei a scăzut, ceea ce înseamnă că am reuşit să diminuăm presiunea asupra bugetului local”, a declarat Băluţă.

Fostul primar general interimar, actual consilier local, Dan Ştefănel Marin, a declarat pentru PUTEREA că vor fi construite grădiniţe, se vor asfalta străzi şi vor fi folosiţi pentru investiţii care conduc la dezvoltarea sectorului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine