2020-08-10 18:58

Creştere cu 40% a îmbolnăvirilor în timpul sezonului rece

 |  17:36
Creştere cu 40% a îmbolnăvirilor în timpul sezonului rece

Sezonul rece este semnalul pentru instalarea unor afecţiuni de sănătate. În această perioadă se înregistrează o creştere a numărului de pacienţi de 40% comparativ cu restul anului.

“Cele mai frecvente neplăceri sunt cauzate de o imunitate scăzută pe fondul unei alimentaţii incorecte, fără vitamine, minerale, antioxidanţi (în special decompensări ale aparatului respirator, alergii) sau acutizări ale bolilor metabolice pe fondul exceselor alimentare, mai ales de sărbători (pancreatite, atacuri de gută, decompensări ale diabetului zaharat, episoade de hipertensiune, crize de tip colică biliară sau renală etc.), explică dr. Luminiţa Florea – medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice în cadrul centrului ProVita.

Odată cu intrarea în sezonul rece a crescut şi numărul pacienţilor care se prezintă la medic pentru afecţiuni virale ale tractului respirator, iar majoritatea sunt de tip traheobronşită acută. “Cea mai afectată categorie de vârstă este grupa 2 - 4 ani, respectiv copiii care se află în primul sau al doilea an de colectivitate şi la care sistemul imunitar este încă în formare.” ne explică dr. Malvina Petrov, medic specialist pediatru în cadrul centrului medical. Vremea nefavorabilă, zăpada şi poleiul cauzează, de asemenea, numeroase entorse şi fracturi, mai ales în rândul persoanelor de vârsta a treia. În plus, sărbătorile nu sunt pentru toată lumea un motiv de bucurie, în această perioadă se agravează şi depresiile în rândul pacienţilor cu probleme şi nu numai. Pentru a preveni aceste categorii de afecţiuni doctorii ne sfătuiesc să evităm excesele alimentare care pot duce la complicaţii şi să abordăm un stil de viaţă care să aducă o protecţie sporită pentru organism. Nu în ultimul rând, în această perioada se recomandă în mod special copiiilor un supliment pe bază de ulei de peşte, cu un conţinut crescut de vitamina A, D, E, acizi omega 3 şi omega 6, care să îi ajute să învingă mai uşor virozele din acest sezon.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz