2020-05-25 08:47

CSM apără reputația procurorilor Marian Moșteanu și Izabela Ion

 |  11:52
CSM apără reputația procurorilor Marian Moșteanu și Izabela Ion

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că apără reputația procurorilor Marian Moșteanu și Izabela Ion, după ce Inspecția judiciară a stabilit că informațiile publicate în presă despre cei doi au fost nefondate şi le-au afectat reputaţia profesională.

Potrivit sursei citate, plenul CSM a constatat că informațiile publicate pe internet la începutul lunii septembrie despre activitatea procurorului Marian Eugen Moșteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în prezent delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, sunt nefondate și i-au afectat reputația profesională.

CSM a precizat că într-un articol publicat pe internet se acreditează ideea că magistratul este slab pregătit profesional, într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt întocmind un rechizitoriu fără a dispune vreo soluție de trimitere în judecată.

Sursa citată subliniază că verificările Inspecției judiciare au relevat că soluția de netrimitere în judecată a fost adoptată doar pentru o anumită infracțiune. De asemenea, pentru alte infracțiuni, obiect al aceluiași dosar, au fost trimise în judecată două persoane.

IJ a mai constatat că materialul de presă conține afirmații nereale, lipsite de suport probator.

Plenul CSM a luat în discuție și articolele de presă și informațiile publicate pe internet despre procurorul Izabela Ana — Maria Ion, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, constatând că sunt nefondate și că i-au afectat reputația profesională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine