2020-07-07 10:19

CSM solicită Casei Naționale de Pensii o situație privind pensiile magistraților

 |  12:21
CSM solicită Casei Naționale de Pensii o situație privind pensiile magistraților

Procurorul Gheorghe Muscalu cere Casei Naționale de Pensii o situație privind pensiile magistraților în cuantum de 100.000 lei și peste. Solicitarea acestuia vine după ce ministrul Justiției, Raluca Prună, a afirmat că ar exista 60 de astfel de cazuri.

"Indiferent cum ar interpreta un judecător legea, iar legea de acum, articolul 81, alineatul 1 este foarte clar și corelează și cu 81, alineatul 3. Pensia se stabilește în raport de indemnizația obținută în ultima lună de activitate. Nimeni nu poate să aibă într-o lună de activitate indemnizație de 130.000 de lei, astfel încât să obțină o pensie de 100.000 de lei. Chiar dacă mergem pe legea veche, anterior modificării, în care se spunea media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu se poate ajunge la așa ceva, pentru că drepturile salariale restante obținute și recunoscute prin hotărâri judecătorești nu reprezintă venituri lunare. (...) Vă propun să solicităm Casei Naționale de Pensii cuantumul pensiilor mărite peste 20.000 de lei, după care eu cred că trebuie verificat modul în care au fost aplicate aceste pensii. (...) Mă mâhnește faptul că există la acest moment în sistem, dacă există, oameni care au pensii de zeci de mii de lei", a precizat Gheorghe Muscalu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-06Parerea ta...

ANONIM
06 Oct 2016

Daca tot doriti sa faceti lumina in acest domeniu al drepturilor de personal vedeti cati primesc indemniztii pt chirie si cati din acestia stau in chirie si nu in vile somtuase la periferia localitatilor unde isi au locul de munca sunt mii de cazuri. Dar incarcatura cu sarcini de serviciu a celor din justitia militara care taie frunza la caini cand o verificati domnilor ca suntem de rasul curcilor, unii stau si chefuiesc iar altii cu suprasrcini inoata printre hartii si dosare facan si ore suplimentare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz