2020-02-29 03:17

Cum a ajuns ministrul Sănătății să se prezinte ca... preot în Minister

 |  09:47
Cum a ajuns ministrul Sănătății să se prezinte ca... preot în Minister

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, are, ca mai toți oficialii din Guvern, contul său pe pagina de socializare Facebook, cont prin care comunică direct cu marele public.

La rubrica „Despre”, unde fiecare utilizator se poate prezenta completând diverse informații complementare celor dintr-un Curriculum vitae, Facebook îi informează pe curioși că Vlad Voiculescu este „Preot la Ministerul Sănătății”.

Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al ministrului Sănătății, explică, amuzat, eroarea: „Domnul ministru are contul setat în limba engleză. Traducerea din engleza americană în română a cuvântului minister este... preot. Iar asta le apare celor care au setat contul de Facebook în română”.

Într-adevăr, în limbajul birocratic al Uniunii Europene, miniștrii din țările membre sunt prezentați, în limba engleză, cu titulatura de „Minister”. Dar, în Statele Unite se folosește expresia secretary of... (Health, în cazul Sănătății), iar în Marea Britanie secretary of state for... (Health). De fapt, în Marea Britanie secretary of state este ministrul, iar minister este secretarul de stat. Iată, încă un argument pentru Brexit :)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine