2019-07-16 07:12

Cum arată noile UNIFORME ale Armatei Române, create de Alexandru Ciucu

 |  01:41
Cum arată noile UNIFORME ale Armatei Române, create de Alexandru Ciucu

Designerul Alexandru Ciucu a fost decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General. Distincția a fost înmânată de Generalul Nicolae Ciucă, Șeful Statului Major al Apărării, în urma prezentării a noilor uniforme ale Armatei Române, create de Alexandru Ciucu.

Emblemele de onoare sunt oferite pentru fapte deosebite care au ridicat prestigiul Armatei Române, pentru fapte de eroism, pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor sau pentru obținerea de rezultate deosebite în procesul de instruire.

“Este prima recunoaștere oficială pe care o primesc din partea Armatei și mă bucură cu atât mai mult cu cât este cea mai înalta decorație pe care o poate oferi Statul Major General”, declară Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu a realizat pro bono, fără nicio pretenție financiară, designul, tiparele și prototipurile noilor uniforme de oraș pentru Forțele Aeriene și Forțele Terestre, marcând astfel prima schimbare stilistică a acestora după 1948.

„Noul design al uniformelor, adresat momentan doar Forțelor Terestre și Forțelor de Aviație, pornește de la tradiția vestimentară a Armatei Române din cele două momente cruciale ale istoriei noastre recente – Războiul de Independență și Marea Unire de la 1918, și este desăvârșit cu influențe ale uniformelor militare din cele mai importante armate partenere NATO: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Italia și Franta.

Îmi doresc ca militarii Armatei Române să poarte cu mândrie și cu demnitate aceste uniforme pentru că sunt gândite, studiate și create să îi pună în valoare din primul moment în care sunt observate. Sunt, de asemenea, făcute să fie comode, rezistente și practice”, declară Alexandru Ciucu.

Cum arată noile uniforme

În functie de specificul fiecărei categorii de forțe ale armatei, culorile noilor uniforme sunt următoarele:

Forțele terestre: fond bej cu vipușcă bej pentru soldați și subofițeri și fond bej cu vipușcă maro închis pentru ofițeri și generali. Pentru o rezistență mai mare la murdărire, în cazul forțelor terestre există pentru toate gradele și varianta pantalonului sau a fustei de culoare maro închis. Acestea se pot folosi doar în timpul serviciului, nu pe stradă și nu la ceremonii.

Forțele aeriene: fond albastru închis cu vipușcă albastru închis pentru soldați și subofițeri și fond albastru închis cu vipușcă bleu pentru ofițeri și generali. Compoziția este de 40% lână și 60% cordura.

Atât pentru militarii din forţele terestre cât şi pentru militarii din forţele aeriene, uniforma prezintă aceeaşi linie a croielii și aceleași elemente de construcție. Diferă doar culoarea și unele detalii de diferențiere ierarhică.

Este prima schimbare stilistică a uniformelor, după 1948, renunțându-se astfel la designul de inspirație rusească din ultimele decenii, și dorindu-se a se apropia, inclusiv la nivel de comunicare vizuală, de aliatele Armatei Române din cadrul NATO, dar și de o abordare modernă a materialelor și a croielii uniformei, de la pantalon până la chipiu.

Alexandru Ciucu a oferit Ministerului Apărării Naționale prototipurile noilor uniforme și un set complet de fotografii de înaltă rezoluție cu fiecare dintre acestea, urmând ca apoi să ofere pro bono tiparele și consiliere specializată în executarea uniformelor în serie, dacă aceasta va fi solicitată de Ministerul Apărării Naționale.

  .


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-06

Mai multe imagini:
Cum arată noile UNIFORME ale Armatei Române, create de Alexandru Ciucu
zoom
Cum arată noile UNIFORME ale Armatei Române, create de Alexandru Ciucu
zoom
Cum arată noile UNIFORME ale Armatei Române, create de Alexandru Ciucu
zoom





Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray