2020-03-29 13:03

Cum emite autorizații de construire ilegale Gabriela Firea

 |  10:08
Cum emite autorizații de construire ilegale Gabriela Firea

Asociația Salvați Bucureștiul anunță că Tribunalul București a suspendat executarea autorizației de construire emisă de primarul general Gabriela Firea, care prevedea construirea unui ansamblu de blocuri parter plus 4 etaje pe spațiul verde din Kiseleff 45 cunoscut ca “grădinile Versailles ale Bucureștiului”.

Nicușor Dan anunță că a câștigat al 166-lea proces. Tribunalul suspendă construirea în „Grădinile Versailles ale Bucureștiului”

„Pe terenul din Șoseaua Kiseleff 45 există două clădiri construite în anii 1920-1930 și există o grădină, copie în miniatură a Grădinilor Versailles. Terenul face parte din zona construită protejată 72 Parcelarea Averescu. Regulamentul de urbanism al zonei prevede funcțiunea de spațiu verde amenajat pentru grădină. Importanța grădinii este subliniată de studiul istoric realizat pentru clădiri și grădină.

Autorizația a fost contestată de Asociația Salvați Bucureștiul și de Fundația Eco Civica în dosarul 35354/3/2019. Prin sentința pronunțată în 30.12.2019, Tribunalul București a suspendat executarea autorizației. Sentința poate fi atacată cu recurs, dar este executorie: beneficiarii autorizației trebuie să oprească lucrările”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de Nicușor Dan, membru al Asociației Salvați Bucureștiul  și candidat independent la Primăria Capitalei susținut de USR București.

Principalele motive de nelegalitate ale autorizației:

- se bazează pe un Plan Urbanistic de Detaliu nelegal

- se bazează pe o decizie a Agenției pentru Protecția Mediului nelegală

- prevede construirea într-un spațiu verde

- prevede comasarea nelegală a două parcele

- ii lipseste avizul Ministerului Culturii

- ii lipseste avizul Primarului Sectorului 1

- din documentație lipsesc acte sau sunt acte expirate, de exemplu certificatul de urbanism si avizul de circulație sunt expirate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-04Parerea ta...

NASOALE
04 Ian 2020

Ai belito Belini . A mia oara
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine