2020-01-21 00:59

Cum evită companiile stresul în rândul angajaţilor: Masajul la birou nu mai e doar o fiţă a corporatiştilor

 |  21:01
Cum evită companiile stresul în rândul angajaţilor: Masajul la birou nu mai e doar o fiţă a corporatiştilor

Tot mai multe companii din România, nu doar multinaționale, importă sistemul folosit în țările dezvoltate, acolo unde, pe lângă stimularea financiară a personalului, şefii apelează și la diverse bonusuri-surpriză, care şi-au dovedit eficienţa. Un asemenea bonus este masajul la locul de muncă. PUTEREA a stat de vorbă cu doi tineri din Capitală, care au prins „din zbor” oportunitatea şi „fac naveta” pe la sediile marilor companii, pentru a le oferi angajaţilor masaj de relaxare. Masajul la locul de muncă e realizat într-un scaun special, care nu necesită creme sau uleiuri, iar clientul rămâne îmbrăcat.

Conform unui raport realizat de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, riscurile psihosociale şi stresul la locul de muncă se numără printre cele mai mari provocări din prezent, acestea având un impact semnificativ asupra sănătăţii oamenilor, iar ulterior se răsfrâng asupra organizaţiilor şi economiilor naţionale. Aproximativ jumătate din lucrătorii europeni consider că stresul reprezintă cauza a aproape jumătate din totalul zilelor de lucru pierdute. Acelaşi studiu arată faptul că stresul este deseori înţeles greşit, la fel ca şi alte aspecte ce afectează sănătatea psihică. Un răspuns pentru rezolvarea acestei situaţii arată că un management al stresului cu ajutorul masajului poate fi una cele mai eficiente metode de relaxare a angajaţilor şi, implicit, de creştere a eficienţei muncii. Iar companiile specializate în masaj şi-au extins aria de acţiune, adaptându-se la condiţiile şi cerinţele clienţilor. Aşa, au apărut companii care oferă masaj specializat la birou, dar în acelaşi timp nici nu deranjează activitatea zilnică a companiei.

Conceptul Stress Away a prins și la noi

În Capitală există deja trei firme care oferă servicii de masaj „tip office”. Una dintre acestea, înființată acum un an, este Stress Away, avându-i ca parteneri pe Sergiu Pantelin şi Daniel Pasăre. „Acest serviciu este relativ nou pe piaţa noastră, însă în SUA sau Canada are deja o istorie îndelungată. Nişte prieteni care lucrează acolo mi-au povestit acum ceva timp şi am decis că poate merge şi în ţara noastră. Deşi la început au fost reticenţi, managerii companiilor de la noi au înţeles că acest concept nu doar că le oferă lor și subordonaților un mod de a se relaxa, ci conduce şi la o creştere semnificativă a productivităţii muncii”, explică, pentru PUTEREA, project managerul Daniel, completat de Sergiu, specialistul echipei şi omul care... pune în practică ideile.

„Rezultatele sunt vizibile încă după prima şedinţă. Pe lângă faptul că angajaţii nu mai trebuie să se deplaseze la un salon specializat, pierzând astfel timp preţios pe drum, acum masajul poate fi făcut chiar la locul de muncă fără niciun fel de problemă. Folosim un scaun special de masaj, iar clientul nu va sta deloc încordat. Nu e nevoie de o cremă sau de un ulei special, iar clientul rămâne îmbrăcat. Este metoda noastră de a învinge stresul cotidian”, explică Sergiu, de profesie kinetoterapeut. În total, echipa este formată din 6 persoane. „Pe lângă masajul la domiciliu, am decis să adăugăm şi acest tip de masaj în portofoliu, tocmai pentru că angajatorii au înţeles cât de util este. Specialiştii noştri merg direct la locul de muncă, cu scaunul special, iar studiile au arătat că se poate înlătura stresul acumulat de-a lungul unei săptămâni obositoare din toate punctele de vedere”, adaugă Sergiu.

Scaunul special de masaj şi-a dovedit utilitatea şi acum poate fi pus la dispoziţie oriunde, fiind întâlnite la congrese, evenimente şi chiar aeroporturi, în general zone unde lumea este activă. „Ocupă puţin spaţiu, oamenii nu trebuie să se deplaseze într-o altă zonă, iar mult mai convenabil este faptul că nu trebuie să se dezbrace aşa cum se întâmplă la saloanele obişnuite de masaj”, spun cei doi reprezentanţi ai conceptului Stress Away.

O şedinţă durează minim 5 minute

Odată pe săptămână, echipa condusă de Daniel şi Sergiu merge la biroul uneia dintre companiile care a apelat la serviciile lor. “E destul de simplu. Angajaţii se programează, iar noi mergem într-o zi din săptămână pentru a le oferi un SPA la birou, aşa cum ne place să spunem. Un masaj durează de la 5 la 30 de minute. De multe ori, s-a întâmplat ca angajatorii să ofere un cadou angajaţilor o şedinţă de masaj la birou drept recompensă pentru ca şi-au îndeplinit obiectivul în acea lună. Li s-a părut mai interesant decât o sticlă cu vin sau o masă în oraş”, explică Sergiu.

Beneficiile masajului

1). Reducerea cu 85% a stresului

2). Reducerea anxietăţii şi a depresiei

3). Relaxează muşchii şi îndepărtează durerea din aceștia

4). Îmbunătăţeşte calitatea somnului

5). Reduce durerea de cap

6). Creşte stima de sine

7). Crește randamentul la muncă și în alte activități cotidiene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-15Parerea ta...

FLORI
17 Mar 2016

Este foarte adevarat, numai dupa cateva minute de masaj se resimte o stare de bine si de relaxare, dar cel mai important , dupa o jumatate de ora de masaj dispar durerile de spate. In meseria mea de expert-contabil acest tip de masaj este extrem de util si de benefic.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray