2019-08-21 14:43

Cum MUTĂ Firea banii de la infrastructură la MONUMENTE și BISERICI

 |  23:06
Cum MUTĂ Firea banii de la infrastructură la MONUMENTE și BISERICI

În timp ce Capitala este sufocată de traficul haotic, fără parcări şi cu drumuri proaste, consilierii generali au hotărât marți să ia bani de la infrastructură ca să-i dea pentru statui, ajutoare sociale sau Biserică.

Fondurile alocate anul acesta pentru proiecte care urmau să reducă aglomeraţia în Bucureşti nu s-au cheltuit, aşa că s-au găsit alte destinaţii. Iar promisiunile făcute, în urmă cu câteva luni, de primarul Capitalei, Gabriela Firea, precum benzile unice pentru autobuze sau cele pentru biciclete n-au mai fost aduse, în discuţie.

O parte din banii care ar fi trebuit folosiţi anul acesta pentru infrastructura Capitalei au fost mutaţi din pix la capitolul monumente.

Aproape nouă milioane de lei au fost alocaţi pentru statui ale domnitorului Moldovei, Ştefan cel Mare, generalului armatei franceze, Henri Mathias Berthelot, pentru scriitorul I. L. Caragiale, un monument comun pentru reformatorii religioşi Martin Luther şi Jean Calvin, şi o lucrare de artă cu Regina Maria a României.

Toţi aceşti bani ar fi trebuit folosiţi pentru fluidizarea traficului sufocant din Capitală. Vorbim de lărginea unor artere, de construierea unor pasaje rutiere sau reabilitarea de trotuare.

Unul dintre proiectele de la care Primăria a luat bani este podul suspendat Ciurel. Lucrările au început acum şapte ani şi deja suntem în al patrulea an de întârzieri. Banii alocaţi acum nu au putut fi folosiţi din cauza relocării unor reţele electrice, potrivit municipalităţii, aşa că nu se mai lucrează. Acest pod ar rezolva însă multe dintre problemele Capitalei, pentru că face legătura între Splaiul Independenţei şi un viitor drum expres până la intrarea pe autostrada Bucureşti-Piteşti, astfel încât şoferii să evite traversarea cartierului Militari, unul dintre cele mai aglomerate din Bucureşti.

Asta se întâmplă pentru că Primăria a cheltuit doar 20 la sută din banii pentru infrastructură. Aşa a rămas cu o sumă importantă care s-ar întoarce la bugetul statului.

În plus, încă un milion de lei vor fi daţi pentru Catedrala Mânturii Neamului. În total, Primăria Capitalei a dat aproape patru milioane de euro, anul acesta, Patriarhiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-11-01Parerea ta...

LEVST.
31 Oct 2017

toate ultimele ei interventii dovedesc un lucru din doua: ori este complet idioata , or este o sabotoare salbateca...indiferent, bucurestenii-daca mai au ceva in cap- trebuie s-o puna pe tusha cat mai repede...
LEVST.
01 Noi 2017

iar faptul ca vrea sa sara in ochi cu nationalismul( prin port) dovedeste ca este un caracter fals...
ANONIM
01 Noi 2017

E ADEVARAT IN AFARA DE STEFAN CEL MARE SI I ON LUCA CARAGIALE CELORLALTE STATUI NU LE INTELEG ROSTUL CE A FACUT BUN LUTHER PENTRU ROMANIA? NIMIC IN CEEA CE PRIVESTE NATIONALISMUL AM OBSERVAT CA NOUA ROMANILOR NE ESTE FRICA SAU JENA SA MAI FIM PATRIOTI UITATI-VA LA UNGURI L-AU REABILITAT PE HORTHI MIKLOS CEL CARE A TRIMIS IN LAGARE TOTZI EVREII DIN ARDEALUL DE NORD SI UNGARIA SI TOATA LUMEA TACE LA NOI IN SCHIMB PERCIUNATII ISI FAC DE CAP CU HOLOCAUSTUL (O MARE MINCIUNA} ce n-a existat pe teritoriul ROMANIEI CU BATJOCORIREA INTELECTUALILOR ROMANI DE VALOARE SI TOTI TACEM CA PROSTII
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray