2019-10-20 04:35

Cum poți ieși la PENSIE anticipat. Iată CONDIȚIILE

 |  20:15
Cum poți ieși la PENSIE anticipat. Iată CONDIȚIILE

Cei care nu îşi doresc să iasă la pensie conform limitei de vârstă se pot pensiona anticipat, urmând a beneficia de pensie de pensie anticipată parţială.

Cu toate acestea, există însă câteva condiţii pe care toţi sunt nevoiţi să le urmeze, potrivit avocatnet.ro.

Pensia anticipată parţială se poate acorda celor care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au îndeplinit anumite condiţii de vârstă, după cum scrie în Legea pensiilor.

Cei care vor să beneficieze de acest tip de pensie trebuie să îndeplinească două condiţii:

-pe de o parte, trebuie să fi realizat stagiul complet de cotizare, care este de 35 de ani, sau chiar să-l fi depăşit cu până la opt ani;

-pe de altă parte, poate cere pensia cu cel mult cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, care este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-21Parerea ta...

IONITA POPOV
22 Ian 2018

Un articol scris mai prost decat atat nu se poate! Spuneti conditiile de reducere a pensiei, procentele nesimtite de reducere! Analizati, cine poate sa indeplineasca conditia de varsta de 35 ani plus 8 ani, acesta trebuie sa se angajeze de la 17 ani! Dupa ce iese la pensie ce circa 1.000 lei pensie mai este penalizat si cu 45% din pensie! Aratati care sun calaii poporului roman pentru o asa nenorocita de "Lege a pensiilor": Basescu Traian si Boc Emil!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray